The Golden Voices of Gospel

Adventi koncert Győrben és Veszprémben

December 11-én, csütörtökön 19 órakor az Evangélikus Öregtemplomban (Petőfi tér 2.) győri adventi gálakoncertet ad Dwight Robson tiszteletes zenekara, a The Golden Voices of Gospel. A koncert december 18-án, 19 órakor Veszprémben is elhangzik majd. A jegyek a győri fellépésre 6900,- Forintba kerülnek.

Az európai koncertkörúton lévő világhírű afroamerikai The Golden Voices of Gospel hangszeres énekegyüttes Dwight Robson tiszteletes vezetésével a New York-i Harlemből érkezik Győrbe, majd december 18-án, csütörtökön 19 órakor a veszprémi Hangvillában (Brusznyai u. 2.) lépnek fel műsorukkal.

A gospel szó evangéliumot, jó hírt, örömhírt jelent. Az evangéliumon alapuló amerikai vallásos dalokból, az afroamerikaiak szabadságvágyának, boldogságának dalba öntött imádságaiból, a spirituálékból fejlődött ki, de annál élénkebb lüktetésű, ritmizáltabb. A gospel dalok – akárcsak a himnuszok – olyanok, mint a leegyszerűsített és megzenésített evangéliumok. A dalokban tehát megtalálhatók az ó- és újszövetség sorai (a tradicionális gospel énekesek ezek történeteit keltik életre), de sokszor csak szabad imák, amolyan beszélgetések Istennel (ezek az új keletű gospelek, amik az ember lelki életének a tükörképei).

A gospelt szólista és kórus adja elő felelgetős énekformában, taps, dobbantás, mozgás, és hangszerek kíséretével. Az ismétlések, és az egyszerű mondatok elősegítik a vallásos üzenet megértését, amely általában a szeretetről, az Istenbe vetett hitről, stb. szól…

Nagytiszteletű Dwight Robson 2000-ben megalapította a The Golden Voices of Gospel hangszeres énekegyüttest, akikkel több, mint 800 koncertet adtak egész Európában.

További információ és jegyvásárlás ezen a honlapon lehetséges.

2014.12.01