A Magashegyi Underground eddigi leglátványosabb klipje


magashegyi-underground

Pályafutásának eddigi talán legkülönlegesebb, de mindenképpen leglátványosabb videóját készítette el a Magashegyi Underground aktuális, Itt leszel című dalára. A klip gondolatisága követi a zenekartól eddig megszokott utat: egy érzés, egy pillanat kibontását képi elemekkel – most azonban mindez sokkal erősebb és szürreálisabb vizuális világgal párosul, amelyben különleges helyszínek, igazi állatok és egy csipetnyi digitális utómunka vezetik a néző tekintetét.

„A klip az elválás pillanatát járja körbe, annak megélésével, de ugyanakkor tagadásával is – mesélte a klipről a zenekar énekesnője, Bocskor Bíborka. – Arra keres és talál választ, hogy vajon igazából elválhatunk-e valakitől, kitörölhetjük-e magunkból végleg a megélt csodát, a szerelmet”. A Petőfi Rádióban nyár óta pörgő dal zeneszerzője és producere Toldi Miklós, a csapat dobosa, a szöveget pedig régi barátjuk, Beck Zoli (30Y) jegyzi.

A videót a legtapasztaltabb hazai klipkészítő, Galler András „Indián” rendezte, a zenekar és Bíborka arculatát évek óta meghatározó Zsólyomi Norbert divatfotós közreműködésével.

„Mindig örülök, ha olyan kérés talál meg, amikor a dal alapgondolatokkal, kreatív ötletekkel együtt érkezik, azaz a zenekarnak van mondanivalója és képekben is gondolkodik a dalszövegek mellett – mondta el a Magashegyivel való közös munkáról a rendező, Galler András. – Izgalmas forgatás volt, három helyszínre költöztünk be egyetlen nap alatt, és tovább nehezítette a munkát az állatokkal (és idomítóikkal) közös felvételek. Az viszont nagy könnyebbség volt, hogy szereplőként lényegében csak Bíborkára kellett koncentrálni, ő pedig vérprofin viselt mindent, ami egy ilyen forgatással együtt jár, a sok átöltözést, a nyár közepi nagy meleget és az állatokkal való összeszokáshoz szükséges órákat. Amit a legjobban szerettem a klipben, hogy szürreális képvilágban, torzító optikákat használva szimbólumokon keresztül mesélhettünk – és Bíborka jelenléte, tekintete a képeken még jobban ráerősít a mondanivalóra.”

A Magashegyi Underground a fesztiválszezon után sem áll le: ősszel klubturnéra mennek, amelynek csúcspontja a november 25-i Akvárium Klubbeli fellépésük lesz, melyre a megszokott különleges látványvilággal és meglepetésekkel készülnek. Erről a koncertről további információk az esemény hivatalos Facebook-oldalán találhatók.

NAP Média

2017.10.19