A mandalák világa

Gyakorlati szeminárium a FILO-Pontban

Október 14-én szombaton, 15 órakor A mandalák világa címmel szemináriumot tartanak a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.). A program része egy előadás és mandalakészítés többféle technikával. A korlátozott részvételi lehetőség miatt előzetes regisztráció szükséges október 12. csütörtök éjfélig a gyor@ujakropolisz.hu címen. Részvételi díj: 3000 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak, álláskeresőknek 2000 Ft.

A szemináriumon a tibeti mandalák színes, szimbólumokban bővelkedő világába kalauzolják el az érdeklődőket. Mit jelent a mandala, miről szól ez a sokféle kör, szín és forma, aprólékos ábrázolás? És miről tanít mindez?
A mandala a teljesség szimbóluma, ami segít újra megvalósítani a bennünk eredendően meglévő, csak széttöredezett egységet. Szimbólumainak megismerésével mintha egy térképet kapnánk a kezünkbe, ami eligazít gondolataink és érzelmeink dzsungelében, segít lecsendesíteni őket illetve kiemelkedni belőlük, hogy eljuthassunk saját központunkba és önmagunkra találjunk.
Mélyülj el és alkoss egy mandalát! Az előadás után papír alapra előre megrajzolt vagy saját szerkesztésű mintákat lehet kiszínezni illetve kifesteni, valamint égetéses technikával falapra is készíthető mandala. Ezenkívül zsugorfóliából mandala-medál is készíthető.
Az alkotás szüneteiben mandalatáncot és a témához kapcsolódó pszichológiai gyakorlatokat lehet majd kipróbálni.
További információ itt.

2017.10.06