Memphis Belle: Egy nap

Klippremier

memphis-belle-egy-nap

A Memphis Belle zenekar első magyar nyelvű dalát a Petőfi Rádió mutatta be, majd játszotta rendszeresen a vidéki rádiókkal együtt. A Bőröndbe zárt világ és a most megjelent Egy nap című dal eredetije a Cabinsize lemezen debütált először angol nyelven. A zeneszámok a koncerteken már angolul is nagyon népszerűek voltak, de magyar nyelven talán még jobban belopják magukat a közönség szívébe. Az új klip is kapcsolódik még az angol verzióhoz készült videóhoz, hiszen ugyanazon a helyszínen forgatott a zenekar.

A Memphis Belle tagjai sokféle formációban álltak már együtt színpadon. Saját bevallásuk szerint azonban az igazi kiteljesedést ez a projekt adja meg számukra, minden korábbi csak a „témával töltődés” időszaka volt. Élmények, életérzések, helyek és utazások olvadnak össze a zenekar zenéjében és szövegeiben.

A Keszei Tamás (ének) által megálmodott hangzást és mondanivalót Aradszki Zsombor (gitár) zenei és hangszerelési ötletei mentették meg a tábortűz melletti dudorászás során eltékozolt, jópofa dalötletek sorsától. Az egészet pedig Újvári Tímea énekhangja és személyisége tölti meg élettel. „Timi maga a zene: neki nem kell instrukciókat adni, vagy elmagyarázni, hogy mit szeretnénk kihozni egy adott dalból. Ő tudja és csinálja, megéli és átadja. Hiteles és magával ragadóan szerény.” A dalokhoz a hiányzó hangokat Czetter Gábor (dob) és Weinelt Gábor (basszusgitár) teszik hozzá – így lesz egyszerűen szerethető, dúdolható, táncolható, minőségi zene, amit előadnak.

A pop-rock műfajban működő Memphis Belle első albuma 2016. március 11-én jelent meg Cabinsize néven, 10 saját angol nyelvű szerzeménnyel. A következő lemez anyaga már magyar nyelven készül, amelyről tavaly szeptemberben debütált az első dal Bőröndbe zárt világ címmel. Utazás közbeni élmények, érzések, kavargó emlékek és kellemes rockos dallamok adják az előző lemezen már megismert Mempis Belle hangulatot. Ha némi déjá vu érzés motoszkál bennünk a zene hallatán, az nem véletlen. Koncerteken is hallhattuk, de a tavaly megjelent angol nyelvű lemezen is helyet kapott már a szám eredetije. Az angolul Cabinsize-ként hangzott dal fejezi ki leginkább a zenekar világát, ezért jelent meg ez most a zenekar első magyar szerzeményeként. A fordítás annyira jól sikerült, hogy még magát a csapatot is meglepte, és nincs kétség, sikerült rácáfolniuk arra, hogy az angol dalok csak bugyután hangozhatnak magyarul.

Az első magyar nyelvű szám sikere után már el is készült a következő magyar daluk Egy nap címmel. Az eredeti angolul If I Could Do It All Again címmel ugyancsak hallható volt már az első lemezen és a koncerteken, de talán így még jobban belopja magát a magyar közönség szívébe. A formáció a jövő év elejére egy teljes albumnyi anyagot is összeállít majd, amit lemez formájában is kézhez kaphatnak a hallgatók.

NAP Média

2017.09.23