Lélekmentő tudatosság

Villáminterjú Andrea Weaver-rel

November 28-án 17 órakor a megyei könyvtár Marcalvárosi Fiókkönyvtárában Andrea Weaver tart könyvbemutató előadást. A Lélekmentő tudatosság (a szavak elsöprő ereje) című programmal együtt az írónő új könyve, a Calumnia című kötet bemutatójára is sor kerül. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Andrea Weaver-t.

Mit emelne ki ízelítőként legújabb könyvéből, a Calumniából, amellyel invitálná a győri közönséget?

Ha idézetre gondolunk, akkor a következőt: „A vélemények világát nem hagyhatjuk el. Csupán megtisztíthatjuk. De arra nem mindenki képes. Nem azért kell jónak lennünk egymáshoz, mert rossznak lenni tilalom, hanem mert az emberi lét értelemszerű megvalósítását jelenti.”
Hiszem, hogy az emberek nem élhetnek másként, csakis egymás oltalmában. Világunkban sokkal nagyobb felelősség terhel bennünket a Létünkért és egymásért, mint gondolnánk. Sokkal eredményesebb egymás álmainak megvalósítása, mint az összehasonlítás és a verseny.

Hogyan kapcsolódik a könyv és a tudatosság témája, amely az előadásának címében szerepel?

Elsősorban úgy kapcsolódik, hogy a könyveim mind a tudatosság megtalálásáról szólnak különböző helyzetekben. Ebben az esetben kiemelten fontos, mennyire felelősséget kell vállalnunk minden gondolatért, tettért, szóért. Mennyi gondot, felesleges fájdalmat tudunk okozni egymásnak a szavainkkal, akárcsak becses örömöt. Rajtunk áll, melyik utat választjuk. A döntés a miénk. Egymástól tanulunk, és egymásnak tartunk tükröt. Tudatosság nélkül ez csak vak csapkodás. A helyes bánásmódhoz tudatos gondolkodás kell. Át kell gondolnunk a következményeket, melyeket előidézhetünk először szavainkkal, majd abból fakadó tetteinkkel is.


A szerző hivatalos honlapján Andrea Weaver legújabb kötetéről éppúgy tájékozódhatnak az érdeklődők, mint az írónő pályafutásáról, elhivatottságáról és céljairól.

Szabados Éva

2014.11.21