Díjeső a Győrkőcfesztiválnak


Magyar és nemzetközi elismeréseket is magáénak tudhat a Győrkőcfesztivál: a Magyar Fesztivál Szövetség szakmai bizottságának értékelése alapján immár másodszor nyerte el a kiváló minősítésű fesztivál címet. Az idei évben július 3. és 5. között kerül majd sor az országos szinten is egyedülálló, immár 8. Győrkőcfesztiválra.

A Magyar Marketing Szövetség által kiírt országos pályázaton a Vaskakas Bábszínház által szervezett Győrkőcfesztivál a rendezvény-esemény kategóriában elnyerte a városmarketing Gyémánt-díját, mely azt jelenti, hogy eredményes, színvonalas városmarketing tevékenységet végezve a Győrkőcfesztivál hozzájárulhat a város népszerűsítéséhez.

Nemzetközi elismerésként a Győrkőcfesztivál több száz jelentkező fesztivál között elnyerte az Európai Fesztivál Szövetség által hirdetett program, az „Európa a fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért” (EFFE) elismerését. A nemzetközi zsűri szempontjai között szerepelt a művészi minőség, valamint, hogy a fesztivál helyi, nemzeti és nemzetközi szinten jelentős hatású legyen.

„Nagyon büszkék vagyunk erre az egyszerre ránk zúduló rengeteg csodás díjra, de nekünk, a főszervező Vaskakas Bábszínháznak a legnagyobb elismerés a gyerekek öröme, a szülők mosolya s a nagyik palacsinta-rétes-süti ajándékai, amivel köszönetüket fejezik ki. Persze nagyon jó érzés, hogy a Győrkőcfesztivált a hazai és a nemzetközi szakma is kiválóra értékeli. Köszönjük!” – fogalmazott Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház és a Győrkőcfesztivál igazgatója.

2015.06.03