Trombitaszó, kacagás, út a jövőbe…

Vidám ballagás Győr belvárosában

Szerencsés helyen dolgozom, mert a kultúra közelében lehetek: a megyei könyvtár Baross út végén lévő Kisfaludy Károly Könyvtára körül mindig történik valami... Ma is, beletemetkezve kicsit monoton, de „fontos” munkámba (régi kiadványok digitalizálása, megszerkesztésük digitálisan elérhetővé tételükhöz), felkaptam a fejem, meg a fényképezőgépemet, és uccu neki a nagyvilágnak!

Hívogató trombitaszó, jókedvű kacagások a sétálóutca környékéről – a Kisfaludy utcában, a Czuczor utcában, a Széchenyi téren és a Baross úton vidám ballagás zajlott – a szó legnemesebb értelmében. És itt álljunk is meg egy percre! Nem hiszem, hogy akad olyan ember, aki ne lenne valamiképpen érintett a ballagással kapcsolatban, akár aktuálisan ő maga vagy valamely családtagja, akár kedves, merengő emlékek formájában.

Megállunk-e még a kirakatok előtt nézni a mosolygó, vidáman bizakodó tekinteteket? Megadjuk-e a kellő figyelmet nekik? Tudunk-e együtt örülni? Minek is? Hogy felnőttek a fiatalok, és előttük az élet!

Ne vegyük el a kedvüket rémisztgetéssel, mi vár rájuk, ha... Sokkal inkább legyünk velük és egymással szemben is toleránsak; ne az lebegjen előttünk, hogy megzavarják a kezdődő ünnepségek a precízen kiszámított hétköznapjainkat!

Kedvcsinálónak, emlékcsalogatónak, hangulat-megidézőnek pedig íme néhány kép a „Richteres Konzisok” (azaz Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola) vidám ballagásáról. Köszönjük, hogy megszínesítettétek a hétköznapunkat!

Csendes Richárd


2015.04.29