A barátságról… cica dolgok, embereknek

G. Horváth Boglárka festőművész kiállítása a Csikócában

Március 6-án nyílt meg G. Horváth Boglárka festőművész kiállítása a Püspöki Udvarbíróház Csikóca Művészeti Műhely és Kiállítótérben (Apor Vilmos püspök tere 2.) A barátságról… cica dolgok, embereknek címmel. A tárlat május 31-ig látogatható hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

„Mindenki meghallja, hogy mit mondasz, a barátok meghallják azt, amit mondasz, de az igazi barát figyel arra is, amit nem mondasz ki.” (Szókratész) Milyen nagyszerű a játék – főként akkor, ha van kivel játszani. Mennyire ízlik a fagyi – ha van kinek az orrára kenni a habot. Milyen jó a film – ha nem egyedül izguljuk végig. Mekkora élmény, mikor együtt számoljuk a csillagokat – a barátunkkal!

Az ember nagyszerű kalandokat élhet át, amelyeket mindig csak az tesz érdekesebbé, izgalmasabbá, valódi élménnyé, ha nem egyedül, hanem valaki mással éljük meg. Nem minden szép és jó, ami velünk történik, de könnyebb, mikor valaki megvigasztal, vagy éppen örömünkben osztozik.

A barát az, akivel lehet játszani, aki mellett a hétköznapok szinte ünnepnappá válnak, akivel nem mindig tudunk megegyezni, de tudunk együtt táncolni, vízfodrokat és csillagokat számolni. Az a személy, aki megnevettet, és akivel együtt nevetünk, akivel együtt pörgünk a táncban, és aki fogja a kezünket, ha épp szükségünk van rá. Milyen jó, ha az embernek van egy ilyen barátja! Főként, ha az az illető Cica.

G. Horváth Boglárka festőművész képein Cica és Bogi kalandjai, mozgalmas mindennapjai elevenednek meg nagyon bensőséges hangulatban. Bár a képeken általában csak ezzel a két alakkal találkozik a tekintetünk, mégsem egy zárt világot szemlélünk.

A barátságról… cica dolgok, embereknek kiállítás május 31-ig tekinthető meg nyitvatartási időben, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Fotók: Csendes Richárd


2015.03.25