V. Art Téli Tárlat

Kiállítás a Napóleon-házban

Január 24-én nyílt meg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Napóleon-házban (Győr, Király u. 4.) az V. Art Téli Tárlat című csoportos kiállítás Rózsavölgyi László, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke szavaival, valamint Grászli Bernadett művészettörténész, múzeumigazgató köszöntőjével. A tárlat február 28-ig látogatható.

Az Alkotó Rajztanárok Társasága ART 9000 hagyományteremtő szándékkal hívta életre az ART/TÁRLAT-ot. A kiállítással lehetőséget biztosítanak a Győrben élő és a városhoz kötődő művészek bemutatkozására. 2015. jubileumi év: az egyesület 10 éve működik, és idén az V. Tárlat került megrendezésre.

AZ ART 9000 és a Rómer Múzeum által életre hívott tárlat nagyon népszerű az alkotók között, a színvonalas alkotásokkal nyíló Téli Tárlat minden évben kedvelt eseménye a téli időszaknak. Az egyesület büszke arra, hogy Győr művészeti életéhez az ART 9000 pedagógusokból álló alkotó közössége méltó módon tud kezdeményezésével hozzájárulni.

Az ART 9000 tagjai alkotó rajztanárok, akik munkáikkal, a Művészetek utcája programon való aktív részvételükkel, tárlatok szervezésével nemcsak a művészetek iránt érdeklődő győri közönséget, hanem a felnövekvő ifjúságot is megszólítja tevékenységével. A Téli Tárlatra beérkező pályaművekből szakértő zsűri válogatta be az alkotásokat, a kiállítás anyagából katalógus készül.

Az V. Art Téli Tárlat február 28-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 10-18 óráig. 

Fotók: Csendes Richárd

 

2015.01.30