A Győri Balett élő közvetítéssel csatlakozik a World Ballet Day-hez

Október 4-én 9:50 és 14:30 között

A világ öt vezető balett társulata: a Royal Ballet, az Australian Ballet, a Bolshoi Ballett, a San Francisco Ballet és a National Ballet of Canada október 4-én rendezi meg a World Ballet Day Live eseményt, mely során egy napon keresztül bárki bekapcsolódhat és betekinthet élő internetes közvetítésen keresztül a társulatok mindennapjaiba. A World Ballet Day sikerén felbuzdulva a Győri Balett egész napos élő közvetítéssel csatlakozik az eseményhez.

Október 4-én 9:50 és 14:30 között a Győri Balett vagy a Hungary-Live.com Facebook-oldalán lehet betekinteni a kulisszák mögé, vagy éppen a Rómeó és Júlia balettelőadás színpadi főpróbájába.

A részletes, nyilvános forgatókönyv

09:50 Balett-terem – Kiss János igazgató és a társulat köszönti a nézőket. A külföldi táncosok saját nyelvükön üdvözlik a bekapcsolódókat.
10:00 Balett-terem – Balett gyakorlat.
Közben: Jelmez raktár – Az öltöztetők megmutatják a jelmezraktárt; Balett-terem – Balett gyakorlat
11:15 Balett-terem – Balett gyakorlat vége.
11:30 Nagyszínpad – Készülődés a Rómeó és Júlia színpadi próbáihoz
Közben: Fény pult – A fővilágosító megmutatja a fénypultot; Hang pult – A műszaki vezető megmutatja a hangpultot; Nézőtér – Kara Zsuzsanna, a darab asszisztense beszél a próbáról; Nagyszínpad – Próba részlet a Rómeó és Júlia balettből; Kulissza – Rómeó (Daichi Uematsu) és Júlia (Berzéki Melinda) megszólal.
14:30 Nagyszínpad – A World Ballet Day zárása, búcsúzik: Vámos György a Rómeó és Júlia koreográfusa és asszisztense, Joyce Cuoco.

Operatőr: Delbó Balázs

Az élő közvetítés elérési helyei október 4-től:

https://www.facebook.com/gyoribalett/?fref=ts

https://www.facebook.com/hungarylive/?fref=ts

További bejelentkezések a Győri Balett instagram oldalán: https://www.instagram.com/gyoribalett/

2016.09.30