Istenek tanácsa a Rózsavölgyi Szalonban


Január 28-án mutatják be a Rózsavölgyi Szalonban Mark St. Germain Istenek tanácsa című drámáját. A darabot egy kritikus igencsak találóan a 12 dühös ember és a Vészhelyzet keresztezésének nevezett. A témája a transzplantáció. A rendező Valló Péter.

„A szervátültetések ügye akkor kezdett érdekelni, amikor egy barátom édesapja is érintetté vált a dologban. És minél többet tudtam meg arról, hogyan történik a szerencsések kiválasztása, akik végül új szervet kaphatnak, annál tisztábban láttam, hogy minden ilyen orvosi döntés: hatalmas és egyedi dráma, ahol a tudományon, a tényeken, a leleteken kívül oly sok más tényező is szerepet játszik…” nyilatkozta új darabjáról Az utolsó óra című, nagy sikerű dráma szerzője.

Az Istenek tanácsa egy New York-i kórházban játszódik, ahol a transzplantációs döntőbizottságnak hirtelen döntést kell hoznia, hogy négy beteg közül alig egy óra múlva ki kaphat új szívet. A bizottság tagjainak ebben a „hatalmas drámában” elveket, érveket, érzelmeket, orvosi, erkölcsi és anyagi szempontokat kell egymásnak szegezniük, hogy felelősen dönthessenek.

Mark St. Germain: Istenek tanácsa
Fordította: Csáki Judit
magyarországi bemutató

Szereplők:
Ann Ross: Borbás Gabi
Nella Larkin: Söptei Andrea
Dr. Kiera Banks: Bánfalvi Eszter
Dr. Jack Klee: Dunai Tamás
Dr. Gorman: Őze Áron
Dumber atya: Márton András

Dramaturg: Morcsányi Géza
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Sántha Borcsa
Rendező asszisztens: Őri Rózsa
Rendező: Valló Péter

Bemutató: 2016. január 28.

A színdarab Magyarországon a THEATRUM MUNDI Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével kerül színre.

Forrás: kultura.hu

2016.01.20