Nyugdíjas Klubok Háza Győrben

A megnyitón jártunk

klubhaz

Zenés-táncos ünnepléssel nyílt meg 2024. április 5-én a Nyugdíjas Klubok Háza Győrben. Színes programokkal avatták fel az új klubházat, amely ezután két kisebb és egy nagyobb helyiséggel várja az idősebb generáció tagjait kultúrált közösségi találkozásokra, különféle foglalkozásokra.

Már kora délutántól megtelt a Vásárcsarnok előtti tér, itt is és a házban is egymást követték a programok: senior tánc, vers, citeraszó, ülőtorna, koncertek. Fellépett a Határtalan dallamok kórus és zenekar, az Obsitos Nosztalgia Dalárda, a Szabadhegyi Nótaklub, a Fitt Mamik Senior Örömtánc Csoport, Kulcsár Béla harmonikaművész, Hagen Orsolya énekművész. A vidám hangulatot fokozta Janicsák István és a Veresegyházi asszonykórus, akik a színpadra is felhívták táncolni a közönséget.

Az ünneplőket a városvezetés is köszöntötte. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kiemelte, hogy „Magyarországon elsőként Győrben nyílt nyugdíjas klubok háza – majd hozzátette – a Beszélgess a polgármesterrel! sorozat látogatásain azzal szembesültem, hogy nagyon sok klubnak nincs helye. Ez a ház most azoké lesz, akik ledolgozták az életüket, akik felépítették ezt a gyönyörű várost, melynek értékét az itt élők tehetsége, tudása, szorgalma, hite és az elvégzett munkája adja.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő beszédében üdvözölte a remek kezdeményezést, amely azért is különösen fontos, mert a Győrben élők negyede hatvan éves vagy annál idősebb. A képviselő hangsúlyozta, hogy a fiatalabbaknak mindenképpen gondolniuk kell a szüleikre, hozzátartozóikra, majd hozzátette: „A magunk szintjén igyekszünk mindenkit támogatni. A klubház ötlete nagyon jó kezdeményezés, köszönet érte az önkormányzatnak és dr. Dézsi Csaba András polgármesternek, valamint a kivitelezésben aktívan részt vevő könyvtár igazgatójának, dr. Horváth Sándor Domonkosnak és munkatársainak.

Ugyancsak köszöntötte a megjelenteket Borsi Róbert önkormányzati képviselő: „Az elmúlt években igyekeztünk rendkívül sokat tenni közterületeink fejlesztéséért, ugyanakkor azt is szorgalmaztam, hogy a közösségeket is fejlesszük. Örülök neki, hogy igazi közösségi tér jött létre, és az eddig kihasználatlan termek újra élettel telnek meg” – hangsúlyozta.

A téren estébe nyúlóan szólt a zene, a köszöntők után Fásy Ádám koncertje zárta a nagyszabású programot.

A Nyugdíjas Klubok Háza a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér égisze alatt működik, nyitvatartásáról, elérhetőségeiről az intézmény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

SzaSzi
Fotók: Vas Balázs

2024.04.08