A XVII. Győri Könyvszalon Rajzpályázata

Felhívás

03_balics_liza

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza az idei rendezvényre készülve is rajzpályázatot hirdet: a XVII. Győri Könyvszalon alkalmából ismét várják az olvasni és rajzolni szerető gyermekek jelentkezését. Pályázati felhívásuk ebben az évben a humor témájához kapcsolódik – vicces, tréfás mesékhez várnak alkotásokat, illusztrációkat.

A rajzokhoz az alábbi mesék közül lehet választani:
- Benedek Elek: A három kívánság
- A három bolond lány – népmese
- A rátóti csikótojás – népmese

A fenti mesék alapján készült vicces, ötletes, szellemes alkotások készülhetnek bármilyen rajzi vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

Ajánlott méret (paszpartuval együtt): A4 (21×30 cm), A3 (30×42 cm) – a megadott méreteknél kisebb vagy nagyobb alkotásokat a szervezők nem tudják elfogadni. Az elkészített rajzokat BEPASZPARTURÁZVA kell leadni. A pályázatra csak egyéni alkotások adhatók be, csoportmunkákat nem áll módjukban elfogadni és díjazni.

A pályázat beadási határideje és helye: 2017. október 27. péntek 16 óra – Generációk Háza
A rajzokat postán vagy személyesen a Generációk Házába kell eljuttatni. Cím: Generációk Háza 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. További információ kérhető telefonon: 96/518-032

A rajzok előoldalán minden pályázónak jól olvashatóan, nagy betűkkel írva meg kell adnia a teljes nevét, a hátoldalon pedig:
- teljes nevét, életkorát és pontos címét,
- óvodája vagy iskolája nevét és a felkészítő pedagógus nevét,
- telefonszámot, ahol díjazás esetén a szülőket értesíteni tudják.

A zsűri a rajzokat két életkori kategóriában értékeli:
1. kategória: óvodások, 4 éves kortól 7 éves korig,
2. kategória: alsó tagozatos iskolások, 7 éves kortól 11 éves korig.
A megadottnál fiatalabb vagy idősebb gyerekek rajzait és a csoportosan készített munkákat nem áll módjukban értékelni és díjazni.

Díjazás:
Mindkét kategóriából 4 fő kap ajándékot, a kiemelt 4 legjobb munka között a továbbiakban minőségi különbséget vagy sorrendet nem állapít meg a zsűri. A díjak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza ajándékcsomagjai lesznek.

A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVII. Győri Könyvszalon ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt.

A beküldött rajzokat a Generációk Háza információjában adják vissza a 2017. november 20. – december 15-ig terjedő időszakban, az intézmény nyitvatartási idejében! A rajzok további őrzésére nincs lehetőség!

Díjátadás:
2017. november 19. vasárnap 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, a FOGI SZÍNHÁZ: Árgyélus királyfi és Tündér Ilona című előadása előtt.


(A képen szereplő rajz a tavalyi, XVI. Győri Könyvszalon Rajzpályázatának egyik díjazott alkotása)

2017.09.13