675

A hullaégető

Ismét Győrben

09-21hullaegeto

Szeptember 21-én (csütörtökön) 19 órakor a Vaskakas Bábszínházban (Győr, Czuczor G. u. 17.) az Orlai Produkció szervezésében A hullaégető című darabot láthatják. Amint a cím is sugallja, Gálvölgyi János a címszerepben nem komikusként lép színpadra. Az előadást felnőtt nézőknek ajánljuk.

Ladislav Fuks hátborzongató regényéből a hatvanas években csehszlovák film is készült rasszizmusról, kirekesztésről, és arról a bizonyos szellemről, ami kiszabadult a palackból. Gálvölgyi János akkor a főhős magyar hangja volt, most végre színpadon is eljátszhatja ezt az aktualitásából mit sem vesztett történetet.

Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

2017.09.11