Káptalandomb régen és most

Fotópályázat

katpalandomb-varfal

A Szent László Látogatóközpont és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum fotópályázatot hirdet „Káptalandomb régen és most” címmel. A pályázat célja, hogy a résztvevők fotófelvételeken keresztül mutassák be a mai Káptalandomb sokszínűségét, építészeti, természeti, szakrális értékeit, az itt élők mindennapjait. A feltöltött archív felvételek ötletalapul szolgálhatnak a pályázat benyújtásához. A beérkezési határidő: 2017. szeptember 30.

Pályázati feltételek:

Egy szerző legfeljebb két fotóval vehet részt a pályázaton. A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a turisztika@kaptalandomb.hu címre, a tárgy mezőben a „Fotópályázat2017” elnevezést szükséges feltüntetni. A kísérő e-mailben fontos megadni a pályázó teljes nevét, életkorát, lakhelyét (települését), telefonszámát és a fotó címét is.

A megküldött képek file neveit a következőképpen nevezze el:
Kép címe_Vezetéknév_Keresztnév.jpg
(pl: Káptalandomb_Minta_Aladár.jpg)

A pályázatra beküldhető képek hosszabbik oldala 1500 pixel. A fájlok maximális mérete 2 megabyte (MB) lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3000 pixel nagyságú változatával, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a pályázat kiírója. A kiállításra beválogatott képek nagyítását a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ készítteti el.) Mobiltelefonnal készült képek is részt vehetnek a pályázaton! Formátum: JPG.

A pályázaton való részvétel hiányosságáért / hibájáért, a megküldés sikertelenségéért, az internetes rendszer lassúságért, leállásáért a kiíró nem vállal felelősséget. A határidő után beérkezett, hiányos, a kiírásnak nem megfelelő pályázatokat nem áll módjukban figyelembe venni a pályázatok elbírálásakor. A benyújtást követően hiánypótlásra nincs lehetőség.

A beérkezési határidő: 2017. szeptember 30.

A pályázók köre:

A pályázat nyitott minden amatőr és profi fotós részére. A pályázat résztvevői – a pályázati feltételek elfogadása mellett – két kategória egyikébe kerülnek besorolásra:
1. kategória: 25 év életkor alatti pályázók
2. kategória: legalább 25 év életkort betöltött pályázók

Díjazás:

A beérkezett pályázatokat a kiíró által létrehozott zsűri bírálja el két kategóriában, kategóriánként első, második, harmadik helyezett, illetve különdíj kerül kiadásra.
1. helyezett: 30 000 Ft értékű vásárlási utalvány
2. helyezett: 20 000 Ft értékű vásárlási utalvány
3. helyezett: 10 000 Ft értékű vásárlási utalvány
Különdíj: 15 000 Ft értékű vásárlási utalvány

Szerzői jogok:

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik.

Szerzői és személyiségi jogi feltételek:

Pályázó a pályázat megküldésével lemond az alábbi felhasználások tekintetében, illetve a fotók pályázatra való elküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:
- a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja a fotókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken (honlap, Facebook-oldal) és esetlegesen a pályázat kapcsán rendezendő kiállításon közzé tegye;
- a fotók egy esetleges kiállítás keretében a nyilvánosság számára hozzáférhetők legyenek;
- a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A fenti célok érdekében a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja jogosult a fotók tárolására digitális formában, illetve elektronikus eszközön,
- a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja kommunikációs felületein (print és online) a képeket korlátlan ideig felhasználja.

A Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó magánszemély neve fel legyen tüntetve.

A beküldött pályázatokat szakmai zsűri értékeli és bírálja el 2017. október 2-5. között. A nyertes pályázatok és a zsűri által kiválasztott további fotók a Szent László Látogatóközpont (Káptalandomb 13.) rendezvénytermében kerülnek bemutatásra. A díjkiosztó konkrét időpontjáról és az azzal kapcsolatos további részletekről a szervező külön tájékoztatja a kiállításra kerülő pályaművek szerzőit.

További információ a kaptalandomb.hu oldalon található.

Fotó: Csendes Richárd

2017.09.08