2830

EYOF Fáklyafutás program Adyvárosban


06

Május végén érkezett meg hazánkba az európai olimpiai láng Rómából, az Európai Olimpiai Bizottság központi városából. Az olasz főváros lánggyújtó ceremóniája után a péri reptérre érkezett a fáklya, majd kezdetét vette az EYOF lángfutás. Az olimpiai jelkép bejárta Magyarországot, ellátogatott nagyvárosainkba végül Győrbe érkezett.

Július 3. és 21. között Győr város minden részében sor kerül(t) egy-egy lángfutásra és persze a hozzá kapcsolódó kísérőrendezvényekre. 12-én Adyváros volt soron, ahol délutántól estig a Barátság parkban, a Fekete István Általános Iskolánál és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára előtti téren zajlottak az események. Az ingyenesen látogatható rendezvény védnökei Radnóti Ákos alpolgármester, Borsi Róbert és Gancz Tamás, a városrész önkormányzati képviselői voltak.

A fáklya átvétele után Dallos Bogi koncert, bemelegítés Futó Edittel és a Zumba Győr – Hungary Dimenzio TSE csapatával következett, majd a tulajdonképpeni fáklyafutás a Barátság park – Ifjúság körút – Adyvárosi tó – Kodály Zoltán utca – Kuopió park – Fekete István Általános Iskola útvonalon. A fáklya fogadása után a Fekete István Általános Iskola előtti téren az iskola tanulóinak műsorát láthatták az érdeklődők, majd folytatódott a futás a Tihanyi Árpád úton és a Szigethy Attila úton át megyei könyvtár előtti füves területig, ahol először a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola tanulóinak műsorát tekinthették meg a látogatók, majd a HUNGARockY Táncegyesület lépett fel. Ezután interaktív gyermekkoncert következett az Aranykapu Zenekarral, majd megérkezett a fáklya is. Zumba után latin-amerikai táncokkal fokozta a hangulatot a Dimenzio TSE, melyet Csordás Tibi koronázott meg egy koncerttel, s ez zárta a rendezvényt.

Igazi családi program volt, hiszen Töreky Zsuzsiék fellépésén kívül volt még kézműves játszóház, ugrálóvár és népi fajátékok a gyerekeknek, kulturális akadályverseny, kitölthető totó ajándékokért pedig a nagyobbaknak.

 

Fotók: Molnár György,
a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2017.07.15