Kőrösi Csoma Sándor nyomának nyomában

Indiai kalandok székely humorba mártva

Június 22-én (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár klubhelyiségében (Győr, Herman Ottó u. 22.) folytatódik az érdekesebbnél érdekesebb úti beszámolókból összeállított Úton – határtalanul című előadássorozat. Ez alkalommal Demeter Hunor előadását és Nánási Péter gitármuzsikáját hallhatják sok fényképpel kísérve.

„Demeter Hunor vagyok, csíkszeredai, s ha minden igaz, székely. Első utazásaimat egy szénásszekér tetején nagyapámmal tettem meg a Hargitán, sokszor volt úgy, hogy az esthajnalcsillagot kétszer láttam. A szekér nyikorgott, a széna zizgett, a lovak prüszköltek, medvét vagy lüdvércet csak nagyapám meséiben láttam. Ez az élmény számomra meghatározó volt. A világ eldugottabb részein a mai napig ablakok nyílnak a múltba, ahol az emberek úgy élnek, mint dédnagyapáink vagy üknagyapáink éltek volt annak idején. Az élet nem könnyű, de talán éppen ettől szép. Számomra eljutni ezekre a helyekre olyan, mint hazatérni a saját gyermekkoromba. S hogy ezek az ablakok nyílnak vagy csukódnak, azt majd eldönti a globalizálódó idő.”

Demeter Hunor és Nánási Péter az előadással a „Hajrá Peti! Alapítvány a baleseti oxigénhiányos gyerekek gyógyulásáért” alapítványt támogatják.

2017.06.12