Öt nagyszínházi bemutató lesz a Veszprémi Petőfi Színházban a jövő évadban


Öt nagyszínházi bemutatóra készül a jövő évadban a Veszprémi Petőfi Színház, köztük a Holt költők társasága című dráma magyarországi bemutatójára – közölte a teátrum igazgatója. Oberfrank Pál elmondta, hogy elsőként a Bob herceg című operettet mutatják be, Bozsó József rendezésében.

Bozsó József a sajtótájékoztatón felidézte, hogy a Bob herceget 1902-ben mutatták be magyar nyelven. Hozzátette: a darab zeneszerzője Huszka Jenő, a főszerepet Dósa Mátyás alakítja majd. Ezt követi a Holt költők társasága című dráma Funtek Frigyes rendezésében. Jelenleg is folynak a tárgyalások a mű jogtulajdonosával, és tart a szereplőválogatás az előadáshoz. Utána majd az Isten pénze című musical kerül színpadra Hargitai Iván rendezésében, a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban.

Az évad második felében Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámáját láthatja a közönség Funtek Frigyes rendezésében, amelynek főszereplője a Vígszínház színművésze, Börcsök Enikő lesz. Végül pedig a budapesti Játékszín Életrevalók című vendégjátéka kerül színre, melyet Horgas Ádám rendez Hirtling István főszereplésével – fejtette ki Oberfrank Pál.

Hozzátette, a Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadást láthatnak a nézők: Dienes Eszter Mosolymaradék című darabját Meszléry Judit előadásában, a Jövőre veled ugyanitt című vígjátékot, az Elűzött álom című önálló estet Lukács Sándor szereplésével, Anna Gavalda Szerettem őt című regényéből készült színművet és Szabó Magda Az őz című könyvéből készült színművet.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese elmondta, hogy gyermekszínházi előadásokra is készülnek a jövő évadban. Láthatják a nézők a Rigócsőr királyfi című mesemusicalt, a Hamupipőke című táncjátékot és a Bonbon matiné beavató színházi produkcióját, melyet Lukácsházi Győző neve fémjelez. Hozzátette: a fiatal korosztálynak szól Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című előadása és Az ördögbe című zenés magyar népmese. Az idei gyermeknapra ráadásul játékbörzével készül a színház, melynek keretében a háromévesnél idősebb gyerekek elcserélhetik megunt játékaikat.

A színházigazgató elmondta, hogy jövő nyáron egy operafesztivált hívnak életre Veszprémben, majd szólt arról is, hogy a színház rekonstrukciója a tervek szerint egy esztendő múlva elkezdődik. Végül pedig közölte: a tavalyi 16 ezerről idén csaknem 19 ezer főre emelkedett a bérletesek száma.

Forrás: MTI

A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2017.05.23