Megjelent „Az én Mágusom Verebes József”

Győri könyvbemutató dedikálással a megyei könyvtárban

A legtöbb futballrajongó úgy véli, már mindent tud Verebes Józsefről, a Győri Rába ETO-t és az MTK csapatát egyaránt bajnoki címig vezető mesteredzőről, aki a magyar válogatottat is irányította. Ezt a tévhitet szándékozik cáfolni lánya, Verebes Krisztina, aki édesapja halálának évfordulójára Az én Mágusom címmel érdekes kötettel lepte meg a labdarúgás szerelmeseit.

A szurkolók által Mágussá keresztelt sikerkovács a nyolcvanas években valóságos futballforradalmat csinált hazánkban, és látványos támadójátékkal kápráztatta el a sportág rajongóit. A kiváló szakvezető lánya, Krisztina könyvében megszólaltatja édesapja egykori játékosait és kollégáit, felidézi a Mágus karrierjének csúcs- és mélypontjait, egyúttal több tévhitet is eloszlat a győri szurkolók számára életre szóló élményt jelentő futball-lázt „alkotó” kiváló szakemberről.

A nagy érdeklődéssel várt győri könyvbemutatóra március 20-án, hétfőn 17 órakor kerül sor a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának klubhelyiségében (a győri Vásárcsarnok szomszédságában, a Herman Ottó út. 22. szám alatt).

A rendezvényen a Mágus lányával, a kötet szerzőjével, Verebes Krisztinával beszélget Pálfalvi Gábor rádiós újságíró, a hajdani győri sikersorozatot megörökítő Futball-láz című könyv szerzője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének alelnöke. A könyvbemutató helyszínén, ahol jelen lesznek a Verebes-korszak labdarúgói és vezetői is, az érdeklődők megvásárolhatják Az én Mágusom című kötetet is, a szerző pedig dedikálja művét.

2017.03.15