Diótörő

Flesh Károly Kulturális Központ

November 29-én szombaton 15 és 19 órai kezdettel tekinthetik meg az érdeklődők a Kijevi Állami Színház Diótörő című balettjét a Flesh Károly Kulturális Központban (Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.). A Diótörő igazi családi program, melyet most a legjobb művészek tolmácsolásában láthatnak! Jegyárak: 3 900 Ft, 4 900 Ft, 5 900 Ft.

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Idén Magyarországra is ellátogat a társulat, és természetesen a legnépszerűbb koreográfiájukat: a Diótörőt mutatják meg a magyar közönségnek. A táncművészek szakmai tudását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Oroszország és Ukrajna legjobb mestereinek tanítványai alkotják a csapatot, akik egy igen-igen komoly felvételi után lehetnek tagjai ennek a neves együttesnek. A tánctársulat szólistái folyamatosan a leghíresebb balett versenyeken is bizonyítják rátermettségüket, ahonnan számos díjat hoztak már el a színháznak és természetesen maguknak is egyben.

 A balett együttes élén 1998-tól 2005-ig Valery Kovtun, majd a későbbiekben Victor Litvinov állt. Jelenleg a híres ukrán táncművész, Tatjana Borovik igazgatja a világhírű társulatot. A nemzetközi palettán is óriási sikert aratott együttes fesztiválokon és Németország, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Svájc, az Egyesült Királyság, Szlovénia, Románia, Japán, Kanada legnagyobb színpadai után most Magyarországon teszi tiszteletét. Biztosak lehetünk abban, hogy egy nem mindennapi, hagyományőrző, eredeti klasszikus balett részesei lehetünk, ahol a legjobban képzett táncművészek kalauzolnak el minket a Diótörő mesevilágába.

 További információ: http://fkkk.flesch.hu/fkkk-rendezvenyek/szinhaz/diotoro-a-vilaghiru-kijev-city-balett-eloadasa/

2014.11.20