Tudós-jelölt egyetemisták országos versenye lesz Mosonmagyaróváron és Győrött


A Tudományos Diákkör a magyar felsőoktatás legjelentősebb intézményi tehetséggondozó fóruma, az elitképzés legpontosabb értékmérője. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) az oktatásért felelős Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Magyar Tudományos Akadémia fővédnökségével kétévente – minden magyarországi és határon túli magyar felsőoktatási intézmény részvételével – 16 tudományterületi szekcióban hirdeti meg az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK).

„A Széchenyi István Egyetem 2017 tavaszán négy szekció házigazdája lesz. Az országos megnyitó és a közgazdaság-tudományi szekció programja az OTDK történetében első alkalommal lesz Győrött” – mondta el dr. Konczosné dr. Szombathelyi Márta, a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Művészeti Diákköri Tanácsának elnöke.

2017. március 23-án, csütörtökön a 16 tudományterületen megrendezendő szekciók rendezvénysorozatának országos megnyitójára kerül sor Győrben. A Tanításmódszertani – Tudástechnológiai Szekció szervezője az Apáczai Csere János Kar, 2017. március 23-tól 25-ig, csütörtöktől szombatig 250 egyetemista mutatja be tudományos dolgozatát.

A Testnevelés- és Sporttudományi Szekció szervezője a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Kara és Apáczai Csere János Kara. 2017. március 23-tól 25-ig, csütörtöktől szombatig várhatóan 150 egyetemista tudományos igényű pályamunkáját ismerheti meg a szakmai közönség és a zsűri.

Az Agrártudományi Szekció szervezője a mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar. A 2017. április 5-től 7-ig, szerdától péntekig sorra kerülő országos megmérettetésen az előzetes adatok szerint 550 egyetemista ismerteti tudományos igényű dolgozatát.

A Közgazdaságtudományi Szekció organizátora a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar. 2017. április 6-tól 8-ig, csütörtöktől szombatig várhatóan 700 egyetemista vesz részt dolgozatával a szekció munkájában.

Winkler Csaba

2017.03.07