Honeybeast: „Súlytalan” lemezbemutató koncert


Március 18-án Budapesten az Akvárium Klubban lesz először élőben hallható a Honeybeast legújabb albuma. Az elképesztően sikeres és termékeny banda új lemeze minden eddigit felülmúlóan tömény lett. Első kiadott daluk, az Így játszom, ismét telitalálat.

A Honeybeast új albumával – a több rádiós slágert kitermelt, aranylemezes – Bódottá vonalát folytatja. A Súlytalan című korong tökéletesen beleilleszkedik abba a hangzásvilágba, amely Tarján Zsófi érkezése óta alakult ki. A közel negyven perces lemezre tíz dal került fel. „Mindegyik nagyon a szívünkből jött. Körülbelül ötven dal ötletéből válogattunk, így tényleg egy nagyon átgondolt kivonat jött létre” – foglalta össze Bencsik-Kovács Zoltán szerző, gitáros, aki saját bevallása szerint folyamatosan ír dalokat; a kocsiban, ha éppen nem beszélgetnek, az iskolai szünetekben, ahol tanít, otthon és a stúdióban a felvételek közben is.

Valamennyire tovább tolódik a hangsúly a kevéssé elektronikus irányba. A dobalapok és a kíséret nagy része élőben lett rögzítve olyan híres művészek közreműködésével, mint például Bujtor Balázs hegedűművész. „Az egész hangszerelés Zsófi hangjára lett kihegyezve. Nagyon sokat érett énekesként az elmúlt években. Volt, hogy egy improvizációját hagytuk benne egy dalban, annyira jól sikerült, de olyan is előfordult, hogy feléneklése közben szállt meg az ihlet, hogyan véglegesítsek egy nótát” – mesélte a Honeybeast-dalok szerzője, Bencsik-Kovács Zoltán.

A téma maradt. Magánéleti zűrök-zavarok egy-két társadalomkritikus eszmefuttatással megfűszerezve (Csillagász, Betlehem). Az érzelmi skála viszont szélesebb, mint valaha; a drámai mélységek mellett a magaslatok ezúttal még magasabbak. A Gyönyörűm például egy optimista dal, amit jól kontúroz a Végtelen húzása.

A Honeybeast egy igazi magyar zenekar a szó legnemesebb értelmében, de mindemellett nemzetközi szintű, korszerű, trendi megszólalást hoznak. Ma már elmondhatjuk, hogy a Honeybeast nélkül valami nagyon hiányozna a hazai zeneiparból.

A Súlytalan című lemez anyagát március 18-án táncolhatják-énekelhetik végig a rajongók az Akvárium Klub Nagyhalljában (1053 Budapest, Erzsébet tér 12.).

NAP Média

2017.03.06