Keleti nyitás?

Vitaest a művészeti szakkollégiumban

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar Művészeti Szakkollégium Keleti nyitás? - a sinológia múltja, jelene és jövője a XXI. századi Magyarországon címmel vitaestet szervez március 1-jén (szerdán) 17 órakor az egyetem Apáczai Csere János Karának könyvtárában (Győr, Liszt Ferenc u. 42., 3. emelet).

A szakkollégium vendégei: Dr. Salát Gergely, Hartyándi Mátyás, Villányi László. Az est házigazdája: Dr. Horváth Nóra filozófus, a szakkollégium koordinátora.
Dr. Salát Gergely: Kína-kutató, a PPKE Kínai Tanszék és Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport vezetője. Szakterülete a kínai jog- és intézménytörténet, emellett mai kínai politikával és kelet-ázsiai nemzetközi kapcsolatokkal is foglalkozik.
Hartyándi Mátyás: játékpedagógus, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium nevelőtanár. Sinológiai kutatási területe: a Zhou-kori kínai bölcselet.
Villányi László: költő. 1990 óta a győri Műhely folyóirat főszerkesztője, a 2016-ban megjelent A Közép Birodalma című Kína-tematikájú különszám főszerkesztője. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja.

2017.02.27