669

Olli Mäki legboldogabb napja

Filmklub a Központi Könyvtárban

Mozizni jó! Ezért is szerveződött a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtár Klubjában (Győr, Herman O. u. 22. földszint) filmklub. Ennek keretén belül február 16-án (csütörtökön) 17 órakor Juho Kuosmanen író-rendező Olli Mäki legboldogabb napja című filmjét láthatják. A feliratos, fekete-fehér, finn-svéd-német filmdráma 2016-ban készült.

1962 - Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. És akkor megtörténik a legrosszabb dolog, ami csak történhet egy olyan időszakban, amikor csak Ollinak teljes koncentrációra és kitartásra lenne szükség. Megismerkedik a gyönyörű Raijával, és szerelmes lesz...

Juho Kuosmanen író-rendező elbűvölő humorral, emberséggel és szeretettel forgatott filmet mindannyiunk életének igazán nagy mozzanatairól. A történet több mint 50 évvel ezelőtt játszódik, és az Olli Mäki legboldogabb napja tökéletesen idézi meg a korszak filmjeit. A moziban olyan érzésünk lehet, mintha időutazáson vennénk részt. Az alkotás nem véletlenül nyerte el a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának legfontosabb elismerését, a fődíjat!

Korhatár: 12 éven aluliak számára nem ajánlott. A film megtekintése díjtalan!

2017.02.06