627

A hullaégető

Premier a Vaskakas Bábszínházban

A Vaskakas Bábszínház és az Orlai Produkció társulata közösen állította színpadra Ladislav Fuks hátborzongató regényének, A hullaégetőnek adaptációját. A felnőtteknek szánt darab premierjére február 10-én (pénteken) 19 órakor kerül sor a a Vaskakas Bábszínházban (Győr, Czuczor G. u. 17.) Rendező: Pelsőczy Réka.

Fuks írásából a hatvanas években csehszlovák film is készült. Gálvölgyi János akkor Kopfrkingl magyar hangja volt, most végre színpadon is eljátszhatja ezt a ma is időszerű történetet. Karel Kopfrkingl, a prágai krematórium dolgozója a magával és a világgal elégedett tisztességes kispolgár mintapéldánya. A rajongásig imádja feleségét és két gyermekét, nagy buzgalommal és szakértelemmel végzi munkáját, és egyáltalán nem foglalkozik politikával. Ám 1938-at írunk, amikor is Németország elfoglalja a Szudéta-vidéket. Ekkor fokozatosan előbukkan a rendes honpolgár álarca alól az álszent szörnyeteg, a behízelgő hóhér, akinek fel sem tűnik, hogy már egy párhuzamos világrendet szolgál, melynek javáért magától értetődő természetességgel áldozza fel a hozzá legközelebb álló embereket is.

Jegyek a február 9-i (csütörtöki)19 órakor kezdődő főpróbára és a február 11-i  (szombati) 19 órai előadásra is kaphatók.

2017.01.30