Jégkirálynő

A Nektár Színház mesejátéka a Flesch Központban

November 24-én (hétfőn) 9.30-kor és 14 órakor, 25-én (kedden) 10 órakor, 14 órakor és 16 órakor, valamint 26-án (szerdán) 14 órakor a mosonmagyaróvári Flesch Központban (Erkel F. u. 14.) a Nektár Színház előadásában láthatják a Jégkirálynő című mesejátékot. A 60 perces előadást klasszikus és mai hangvételű zene kíséri.

Andersen egyik sokak által kedvelt művének feldolgozása az igaz barátságról, kitartásról, küzdelemről és a feltétel nélküli szeretetről tesz tanúbizonyságot.
Gerda és Kay testvérien jó pajtások. Egy szép őszi napon Kay hirtelen a szívéhez kap, és ettől a pillanattól megváltozik benne a világ. Szemébe a Jégkirálynő manói által összetört tükör egy szilánkja kerül. Kay innentől kezdve mindenben és mindenkiben csak a rosszat látja. Gerdát is és barátait is kegyetlen tréfái tárgyává teszi. Amikor a téli szánkózás közben megjelenik maga a Jégkirálynő, Kay habozás nélkül követi őt annak palotájába.
Gerda elindul, hogy megkeresse barátját. Útközben találkozik a Három Évszak Asszonyával, a Királykisasszonnyal, aki nekiajándékozza a hintóját. Majd találkozik a zsiványokkal, ők viszont elveszik tőle a hintót. Számtalan megpróbáltatáson megy keresztül, míg elérkezik a Lapp Asszony birodalmába. A kietlen, hideg vidéken élő varázslóasszony már várja Gerdát. Rénszarvasa segítségével elrepíti a kislányt a Jégkirálynő palotájához. Gerda belép a trónterembe, és megpillantja Kayt… Küldetését teljesítette: ”Én nem török hatalmadra Királynő, hiszen a hatalom egyedül neked a fontos. Én Kay-t viszem magammal, hiszen nekem meg ő a fontos. Szívem melegével felolvasztom jégbezárt hatalmadat…”

2014.11.17