Szokolay Sándor emlékhangverseny

Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ

November 23-án vasárnap 16 órától hallgathatják meg az érdeklődők a Szokolay Sándor emlékhangversenyt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Sopron, Liszt F. u. 1.), ugyanis december 8-án lesz egy éve, hogy elhunyt Szokolay Sándor, Kossuth-díjas zeneszerző. A koncerten világszerte ismert magyar együttesek lépnek fel: a Budapesti Vonósok Kamarazenekar és a Szabó Dénes vezette nyíregyházi Pro Musica Leánykar.

Mindkét együtteshez szoros kapcsolat fűzte Édesapámat és érzelmileg is kötődött ezekhez a muzsikusokhoz. – mondta el a koncert kapcsán Szokolay Orsolya. –  Nagyon örülünk annak, hogy őket hallhatjuk az emlékhangversenyen, ez sokat jelent családunknak, és mindenkinek, aki szerette, tisztelte őt. Az előkészületek alapján úgy hiszem, hogy különleges hangulata lesz a koncertnek, amit a zenei színvonal és az együttesek szívbéli odaadása biztosít.

A koncerten többnyire Szokolay művei hangoznak el, de Händel és Kodály kompozíciók is felcsendülnek. Kodály Zoltán különösen nagy hatással volt Szokolay Sándor munkásságára, Händel művei iránt egész életén át rajongott.  

Műsor:

G. F. Händel: Concerto grosso op. 6 No. 2 HWV 320
Szokolay Sándor: Magyar Concerto grosso op. 288
Szokolay Sándor: Alleluja op. 282
Csendes hóesés op. 195
Karácsony op. 175
Ima rontás ellen op. 221a
Ave Maria op. 227
Cantate Domino op. 39
Franz Biebl: Ave Maria
Kodály Zoltán: Esti dal
Szokolay Sándor: Mohácsi Betlehemes

Jegyár: 2.500 Ft / nyugdíjas: 1.000 Ft

November 22-én a Perkovátz-ház (Széchenyi tér 2.) különtermében egy vetélkedőt is rendeznek Szokolay Sándor tiszteletére: műveivel és életével kapcsolatos feladványokat kell megoldaniuk a játék résztvevőinek. A nyertesek között az emlékhangversenyre szóló jegyeket sorsolnak ki. 

2014.11.16