A Magyar Kultúra Hete

Rendezvénysorozat a megyei könyvtárban

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér a Magyar kultúra napjához kötődően rendezvénysorozattal emlékezik meg nemzeti himnuszunk születéséről. Az ünneplésből helyi alkotók, művészeti csoportok és széles körben ismert előadóművészek is kiveszik a részüket.

Január 17-én (kedden) 17 órakor a Központi Könyvtár klubjában (Győr, Herman Ottó út 22.) Bennünk ring a világ (versek, prózák, képek) címmel a Győri Antológia és Művészeti Alkotó Közösség ünnepi estjét nézhetik meg. A rendezvényt vezeti: Csáky Anna. A műveket felolvassák: az antológiaközösség tagjai. A képeket kivetíti: Molnár György. Közreműködik: Tóth László vonósnégyese.

Január 18-án (szerdán) 17 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor út 4., második emelet) a budapesti Szabad Ötletek Színháza előadásában az Örkénységek című groteszk irodalmi műsort nézhetik meg. Előadják: Turóczy Éva /Botos Karolina, Bor Viktor, Imre István.

Január 20-án (pénteken) 17 órakor a Gyárvárosi Közösségi Házban (Győr, Külső-Árpád út 6-8.) az „Írók írói” című felolvasó est és beszélgetés részesei lehetnek. Győri írókat hallhatnak inspirációról, ihletről, mesterekről, példaképekről. Vendégek: Benkő László, Tőke Péter Miklós, Vehofsics Erzsébet.

A rendezvények díjtalanul látogathatók.

2017.01.07