Hangulatok színekben és képekben

Kiállítás Ménfőcsanakon

Január 17-én (kedden) 17.30-kor nyílik meg Hangulatok színekben és képekben címmel Szabóné Szabó Erika festő, textilszobrász és Szabó Anikó grafikus kiállítása a Bezerédj-kastélyban (Győr, Győri út 90.). A tárlatot megnyitja Klein János. Közreműködnek: Bezerédj kórus; Dombi Viktória, Gellén Hajnalka, Nagy Mariann – ének. A kiállítás megtekinthető: 2017. február 9-ig.

Szabó Anikó a győri Kovács Margit Alapfokú Művészeti Iskolában ismerkedett a képzőművészettel. Előbb tűzzománcozással foglalkozott, majd figyelme a grafika felé fordult. Látásmódjában szabadon szárnyal a képzelet, közel áll hozzá a szürrealizmus világa. Eszközhasználatában a ceruza dominál, de az akvarell technika és a szén is meghatározó.

Szabó Erika húsz éve egészségi problémái hatására kezdett képzőművészettel foglalkozni. Alapvetően autodidakta módon tanult festeni. Kezdetben ceruzarajzokat készített, majd tempera és akril használat után érkezett el az olajfestéshez. Szerette volna, hogy az alkotások kilépjenek a síkból, így talált rá a textilszobrászatra. Jelenleg ezzel a technikával dolgozik.

2017.01.07