35. Magyar Sajtófotó Pályázat


A Magyar Újságírók Országos Szövetsége kiírta a 35. Magyar Sajtófotó Pályázatot. A pályázat – a korábbi évekhez hasonlóan – mindenki számára nyitott, azonban elsősorban a hazai és határon túli magyar fotográfusok pályaműveit várják. Jelentkezni 2017. január 19. éjfélig lehet. A pályázaton való részvétel nevezési díjhoz kötött, melynek összege bruttó 5000 Ft.

Pályázni 2016. január 1. és 2016. december 31. között készült képekkel lehet a Hír és a Képriport kategóriákban. Az időbeli korlátozás nem vonatkozik a többi sorozat kategóriára, amelyekbe több éven átívelő, elemző pályaművek is beküldhetők, de ezekben is kell, hogy szerepeljen az aktuális pályázati évben, tehát 2016-ban készült felvétel.

A pályázatra korábbi években díjat nyert képek sem egyedi pályaműként, sem sorozat részeként nem adhatók be. Egy pályázó összesen 30 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül. A pályamű állhat egyedi képből vagy képsorozatból. Egy képsorozat legfeljebb 10 képet tartalmazhat. Egy kép csak egyszer adható be, nem szerepelhet egyedi képként és sorozat részeként is.

 

 

 

Kategóriák:

1. Hír-, eseményfotó
2. Képriport
3. Emberábrázolás, portré – egyedi
4. Emberábrázolás, portré – sorozat
5. Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporterieszközökkel – egyedi
6. Művészet – műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel – sorozat
7. Sport – egyedi
8. Sport – sorozat
9. Természet és tudomány – egyedi
10. Természet és tudomány – sorozat
11. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia – egyedi
12. Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia - sorozat

A pályázatra jelentkezés menete:

Pályázni kizárólag online módon lehet. A www.sajto-foto.hu oldalra való belépés után a rendszer a pályázókat átirányítja a pályázat és a zsűrizés technikai lebonyolítását végző eContest pályázatkezelő rendszer oldalára. Ez a rendszer garantálja a zsűrizés anonimitását és átláthatóságát. A pályázatra regisztrálni illetve pályázni közvetlenül a 35sajtofoto.econtest.hu-n is lehet.

Jelentkezni 2016. december 19. 12:00 órától 2017. január 19. 24:00 óráig lehet. A jelentkezés lezárultáig a pályázók tetszőleges alkalommal, szabadon módosíthatják feltöltött anyagaik tartalmát mindaddig, amíg nem véglegesítik a pályázatukat.

A jelentkezés feltételei:
- az eContest rendszerben való regisztráció/belépés
- az online nevezési lap kitöltése
- a pályázat tárgyát képező képek feltöltése kategóriánként
- a nevezési díj befizetése

További információ itt található.

2016.12.22