Csendes (?) éj, avagy a Kétarcú Karácsony

A GYAK karácsony rendezvénye a megyei könyvtárban

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotóközösség (GYAK) december 16-án (pénteken) 17.00 órakor tartja évzáró rendezvényét Csendes (?) éj, avagy a Kétarcú Karácsony zenében, versben, prózában és képekben címmel a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában (Baross Gábor u. 4.), a 2. emeleti rendezvényteremben. Az est háziasszonya Csáky Anna, a közösség vezetője, közreműködnek a tagok.

A rendezvényen sok minden elhangzik, ami a karácsonyváráshoz, az adventhez, valamint magához az ünnephez fűződik, mivel az különböző tartalmakkal gazdagodott az idők folyamán. A kereszténység Krisztus születéséhez kapcsolja, az egyháziközösségek ünnepében, valamint a művészetek világában a szeretet, a béke, az elcsendesülés jelképeként van jelen.A családok emellett az összetartozás, az örömszerzés, az ajándékozás, a meghittség, a tagok boldog együttléténekalkalmát ünneplik karácsonykor. Még halottaikat is elvárják a karácsonyfa mellé és a megterített asztalhoz. De így van-e ez mindenütt?  Béke van-e a világon? Szeretik-e egymást az emberek? Jut-e mindenkinek étel, ital, ruha, ajándék, szeretet, társ, család? Csendes-e az ünnepvárás?
A rendezvényen az alkotóközösségk saját alkotásokon keresztül mutatja be a mai kétarcú karácsonyvárást, ünneplést., s a műveket maguk a szerzők olvassák fel, ill. ajánlják a kedves vendégek figyelmébe.

2016.12.12