Szerelmi vallomás Pindroch Csabától


Intenzív színházi élményt és garantált szórakozást ígér Pindroch Csaba első önálló estje, a Segítség, megnősültem! című egyszemélyes vígjáték. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb, komikus vagy éppen keserű pillanatainak.

Mindannyiunk számára ismerős helyzeteket láthatunk, felszabadult nevetéssel ismerhetünk magunkra Pindroch Csaba sokoldalú és őszinte játékát nézve, aki a házasság témájában jártas és végtelenül szerethető színészként bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást. A zabolátlan humor és irónia ellenére azonban ez az anekdotaszerű történetekből álló férfimonológ nem más, mint tisztelgés a nők, a szerelem és a házasság előtt. „Bár tele van csípős megjegyzésekkel és humoros szituációkkal, mégis olyan ez a darab, mint egy szerelmi vallomás. Üzenet tőlem, személyesen a feleségemnek, továbbá minden férfitól valamennyi nőnek, köszönetképpen azért a fontos, hihetetlenül boldogító, de olykor végtelenül bosszantó és így rengeteg humorforrást adó csodálatos emberi kapcsolatért, amelyet úgy hívunk, hogy házasság” – mondja a Segítség, megnősültem! című előadásról Pindroch Csaba.

„Sokat jártam vidéken, és megfigyeltem, hogy a stand-uposok és a pszichológusok előadásaira van igény – sajnos. A két dolgot akartam vegyíteni, igazi színházi produkciót létrehozni. A feleségem révén találtam rá Sebestyén Elemér regényére, aki mellesleg ismert krimiíró Anthony Grey néven. Radnai Márk rendezővel közösen készítettük a színpadi változatot. Komoly kérdéseket feszegetünk benne, rengeteg humorral” – nyilatkozta a Fidelionak.hu-nak az előadásról Pindroch Csaba.

Az előadás egyike azon kevés színpadi produkcióknak, amelyek kortárs magyar szerző műve alapján készültek, bemutatva a mai magyar valóságot. Emellett külön érdekessége a főszereplő színész – Pindroch Csaba – egyszemélyes jelenléte, amely a hagyományos, többszereplős drámákhoz és vígjátékokhoz képest a közönségtől és a színésztől egyaránt fokozottabb figyelmet igényel, ezáltal egyedülálló színházi élményt nyújt. A Thália Színház 2016 decemberében és 2017 januárjában több alkalommal is műsorára tűzi a darabot, majd különböző vidéki helyszíneken is látható lesz az előadás.

A Segítség, megnősültem! című produkció rendezője Radnai Márk, írója Sebestyén Elemér, látványtervezője Pater Sparrow, producere pedig Pindroch Csaba és felesége, Verebes Linda. A közönség még december 17-én és 31-én, valamint 2017. január 6-án, 20-án és 29-én láthatja a különleges előadást.

Fotó: Endrédi Kriszta
Forrás: kultura.hu

2016.12.06