Adventi Fesztivál és Vásár '2016

Győrben

November 25-én (pénteken) 17 órakor ünnepi fénybe burkolózik a város. Az Advent időszaka felejthetetlen hangulatot, színes programokat tartogat az ünnepre készülődőknek. A győri belváros díszbe öltözik, a forralt bor és a sült gesztenye varázslatos illata lengi be az utcákat. Az Adventi Fesztivál a felnőtteknek és gyerekeknek is sok érdekes programot tartogat.

Részletes program: 

November 25. 17.00
Adventi Fesztivál megnyitó
Helyszín: Széchenyi tér

November 25. péntek 18.00
Hamupipőke - jégrevü
Helyszín: Dunakapu tér

November 25. péntek 19.00
Kávészünet zenekar karácsonyi-adventi koncertje
A Kávészünet zenekar hazánk legsikeresebb modern formában verseket zenésítő formációja. Klasszikus és kortárs költők műveit öltöztetik mai pop/rock stílusba, mindemellett versátiratokkal, parafrázisokkal is megörvendeztetik közönségüket.
Helyszín: Széchenyi tér

November 26. szombat 17.00
Rácz Gergő – Én
Rácz Gergő kétszeres Fonogram-díjas és többszörös aranylemezes énekes, zeneszerző, producer, aki egyedülálló módon már háromszor képviselte hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon. Műsora a legsikeresebb – magának vagy másoknak írt – szerzeményeit tartalmazza, mint például a Bennünk a világ, a Csak állj mellém, vagy a Szerelem, miért múlsz című dal.
Helyszín: Széchenyi tér

November 26. 18.00
Szabó Leslie – Egyszál gitár…
Szabó Leslie a hazai zenei élet egyik legsokoldalúbb zeneszerzője és szövegírója, akit a 2003-as Megasztár döntőseként, és a 2013-as Eurovíziós Dalverseny középdöntőseként ismert meg a nagyközönség. Jelenlegi műsora, az Egy szál gitár…a karácsonyi ünnepekhez kapcsolódik. Válogatott dalok az elmúlt évek legjobb zenéiből, melynek során Leslie meghitt és bensőséges világba kalauzolja a közönséget.
Helyszín: Széchenyi tér

November 27. vasárnap 11.00
Apnoé koncert - Binde bácsi bundája
Mikor kopogtat a tél, a pásztorok behajtják a nyájat a legelőkről a téli szállásra. Binde bácsi is éppen így tett. Mikor hazaért, látja ám, hogy csomagot hozott neki a posta. Egy gyönyörű szép ajándék volt a csomagban.
Ebben a mesében Binde bácsi annak jár utána, hogy vajon kitől, honnan kaphatta az ajándékot. Hosszú utat tesz meg, mire választ kap. Olyan hosszú az út, hogy András-naptól az adventen keresztül egészen karácsonyig, újévig, sőt, még a farsang időszakáig is eltart, miközben sok-sok kalandba keveredik, sokféle emberrel találkozik. Még az is lehet, hogy éppen a Mikulással, vagy a Kisjézussal, vagy éppen Veled.
Az Apnoé zenekar interaktív gyermekműsora a téli ünnepkör legfontosabb jeles napjaihoz kötődő dallamok legszebbjei közül válogat.
Helyszín: Széchenyi tér

November 27. 17.00
Adventi gyertyagyújtás 1.
A gyertyát meggyújtja: dr. Balázs Tamás teológia tanár a Szent Imre templom plébánosa
Köszöntőt mond: dr. Ottófi Rudolfné a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Győr városi elnöke
A műsorban fellépnek: a Győri Váci Mihály Általános Iskola diákjai Répásiné Hajnal Csilla igazgató és Mészáros Brigitta tanárnő vezetésével
Helyszín: Széchenyi tér

December 2. péntek 17.00
Szeder zene – ünnepi koncert
Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik.
Helyszín: Széchenyi tér

December 3. 16.00
Szent Miklós Nap a Zichy-palotában
Közreműködik: Szikra József és Pörneczi Attila a Győri Nemzeti Színház színművészei, valamint Töreky Zsuzsi zenepedagógus, téli gyermekdalokkal és mondókákkal.
Lovaskocsikázás zeneszóval és meglepetéscsomag is várja a gyerekeket.
Helyszín: Zichy-palota

December 3. szombat 17.00
Q Jazz Band
Ajándék – karácsonyi koncert
"Ha barátok, testvérek együtt muzsikálnak, egymásnak ajándékoznak magukból egy darabot. Amikor a közönség meghallja, megérzi ezt, a dolog megsokszorozódik, és annál felemelőbb érzés kevés van." A zenekar könnyed jazz-átiratokat játszik, az alapanyag különböző stílusok ismert dalaiból tevődik. A hangszerelés, a játékstílus és a humor a fűszer, a titkos összetevőt pedig természetesen nem áruljuk el. Hozzávalók: Alasztics Andrea – ének, Alasztics Balázs – szaxofon, Vontszemű Miklós – Zongora, Varga Bence - dobok
Helyszín: Széchenyi tér

December 3. 18.00
For You Acapella
For You - 5 hang szerencsés találkozása és az a capella stílus hű követői. Monika, Andrej, Milán, Jakub és Katica alkotják a For You acapella együttest, akik hangszeres kíséret nélkül adják elő ismert előadók dalait, mint Sting, Adele, M.Jackson, Omega... adventi repertoárjukba pedig megtalálható a Jingle bells c. örökzöld, vagy a Little Drummer Boy, illetve a Mary did you know is. Első hanghordozójuk We sing... For You címmel jelent meg, melyen 12 dal hallható csakis a capella stílusban, idén pedig karácsonyi ajándékként Christmas For You c. albumukat mutatják be a nagyközönségnek.
Helyszín: Széchenyi tér

December 4. vasárnap 11.00
Bolba Éva és zenekara
JAZZadventi JAZZterlánc
Szerethető jazz muzsika kicsiknek és nagyoknak, amely a téli hidegben is melegséget, vidámságot és boldogságot áraszt. Adventi, rendhagyó műsorunkat versekkel tarkítják, melyet egy csipet humorral fűszereznek.
Helyszín: Széchenyi tér

December 4. 17.00
Adventi gyertyagyújtás 2.
A gyertyát meggyújtja: Szemerei János a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke. Köszöntőt mond: Füke Géza a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója.
A műsorban fellépnek: a CANT’ART Énekegyüttes Müllerné Balogh Eszter vezetésével, verset mond: Csuta Rita az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákja.
Helyszín: Széchenyi tér

December 6. 18.00
Győri Polgári Szalon
Karácsonyra készülődve
Helyszín: Zichy-palota

December 7. 19.00
Tolcsvay László koncert
Fonográf dalok újra élőben. Közreműködik az FG-4 zenekar
Tolcsvay László – a FONOGRÁF együttes alapító tagja és dalszerzője – újra színpadon!
A koncerten többek között olyan lélek inspiráló dalok lendülete és ritmusa dobogtatja meg a szíveket, mint a Jöjj, kedvesem - Az első villamos - A show folytatódik - Levél a távolból - Nemzeti dal... A ’70-es, ’80-as évek legendás Fonográfja már nem szól élőben, ezért Tolcsvay László úgy döntött, kedvenc dalait az FG-4 (Illés-Fonográf Emlékzenekar) fiatal muzsikusaival szólaltatja meg. Tolcsvay László emblematikus, fehér akusztikus gitárján kívül a Fonográfban használt korabeli szintetizátorok is megszólalnak a színpadon. A zeneszerző-énekes senkivel sem összetéveszthető egyénisége és a dalok ma is érvényes üzenete forró hangulatú koncertre hív.
Helyszín: Richter Terem

December 8. 17.00
Műhely-estek a Zichy-palotában
A Közép Birodalma
A győri Műhely folyóirat Kína tematikájú számának bemutatója. A tematikus szám a kínai kultúrát, a kínai filozófiát, a kínai irodalmat mutatja be az ókortól napjainkig. A szerzők elismert sinológusok, egyetemi tanárok, Kína-kutatók.
Helyszín: Zichy-palota

December 9. péntek 16.00
A Szabadhegyi Iskola kórusának adventi műsora
Helyszín: Széchenyi tér

December 9. péntek 17.00
Aranykapu zenekar koncertje felnőtteknek
Helyszín: Széchenyi tér

December 10. szombat 14.30
A Betlehemes találkozó résztvevőinek dudaszóval kísért felvonulása
Helyszín: Városháza előtti tér, Baross utca, Széchenyi tér

December 10. szombat 15.00
Betlehemes Találkozó
Idén már nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Győrben a Nemzetközi Betlehemes Találkozó. Az adventi ünnepkör kiemelkedő eseményét, a betlehemezés hagyományát elevenítik fel játékukkal az ország különböző régióiból és a határon túlról érkező csoportok. A hétvége során bemutatkoznak a Széchenyi téren, a város iskoláiban, templomaiban és szociális intézményeiben, valamint a peremkerületek karácsonyi ünnepségein is. Hagyományőrző, kapcsolatteremtő céllal szervezzük meg évről-évre a fesztivált, hogy megőrizzük és bemutassuk a betlehemezés régi szokásait, tájegységenkénti különbözőségét.
Helyszín: Széchenyi tér

December 10. szombat 17.00
Kislaptáros zenekar népzenei koncertje
Helyszín: Széchenyi tér

December 11. vasárnap 11.00
Kis-Hétrét zenekar adventi koncertje gyerekeknek
Helyszín: Széchenyi tér

December 11. vasárnap 17.00
Adventi gyertyagyújtás 3.
A gyertyát meggyújtja: Tóth András református egyházmegyei esperes. Köszöntőt mond: dr. Horváth Sándor Domonkos a dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója. A műsorban fellép: a Dunaszegi Színjátszókör Tamásné Ördög Szilvia vezetésével.
Helyszín: Széchenyi tér

December 15. 19.00
Csík Zenekar koncertje
Vendég: Karácsony János James
"Elképesztő mennyi sokszínű zenei élményt élhetünk át bármelyik percben a napjainkban zajló technológiai forradalom eszközeinek segítségével, mégis szüksége van a lelkünknek arra, hogy meglelje, felfedezze a saját zenei hovatartozását, érezze ennek sodrását, lüktetését. A Csík zenekar muzsikájának sajátos hangzásvilága is lehet az a valami, ami segít a lelkünknek rátalálni erre. Hiszen zenei gondolataik újra formálják, a jelenkor művészetévé, élő városi folklórrá varázsolják csodás örökségünket, a magyar népzenét. Ráadásul egy koncertélménynél sokkal többet adnak: Kultúrát, kalandozást a zene világába, örömöt, és megnyugvást a hétköznapokban." (Csík János)
Helyszín: Richter Terem

December 16. péntek 17.00
Czinege Banda
Örömhírt hoztunk
A Czinege Banda fiatalos lendületével, zenéjével, mindig jókedvre deríti közönségét. Ez úttal sem lesz máshogy; várjuk együtt örömmel a Karácsonyt, Jézus születését! Jól ismert dallamok, s zenei ínyencségek is felcsendülnek Kis-Magyarország és Erdély sokszínű népzenéjéből. Muzsika s énekszó, falusi és nagyvárosi előadásmódban.
Helyszín: Széchenyi tér

December 17. szombat 17.00
Irish Wave koncertje
A zenekar a Túlpart együttesből nőtt ki Fodor Miklós kezdeményezésére 2014-ben. 2015-ben adták első koncertjüket W. B. Yeats születésének 150. évfordulója tiszteletére. Azóta tartottak táncházakat, részt vettek a Celtic Sunrise Ír Steptánc Együttes fellépésein. Műsorukban az eredetileg angol nyelvű dalok magyarul csendülnek fel. Virtuóz hangszerjáték, dinamizmus, kompozíciós játékok, egyéni, a mai zenei kultúrát jellemző, de az autentikát is tisztelő hangzásvilág, érzékeny ének jellemzi világukat.
Helyszín: Széchenyi tér

December 17. szombat 18.00
Ez Jazz kórus adventi koncertje
Az EzJazz kórus 2010-ben alakult egy baráti társaságból, mindnyájan hobbiként élik meg a közös éneklést. Szeretik a gospelt, a jazzt és a klasszikus komolyzenét, repertoárjukban többségében könnyedebb, közönség számára könnyen emészthető dallamok szerepelnek.
Helyszín: Széchenyi tér

December 18. vasárnap 15.00
Aranyszamár Bábszínház
Fekete István- Strausz Tünde: Régi karácsony
Az előadás a téli ünnepkörhöz kapcsolódik. Egy polgári miliőben játszódó kerettörténet, melyben egy Fekete István novella és egy népmese átirat hangzik el, varázslatos tárgyakkal, sok-sok énekkel, hárfakísérettel. Az előadás minden korosztálynak ajánlott.
Helyszín: Széchenyi tér

December 18. vasárnap 17.00
Adventi gyertyagyújtás 4.
A gyertyát meggyújtja: dr. Veres András győri megyéspüspök. Köszöntőt mond: Radnóti Ákos Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere. A műsorban fellépnek: Illés Gabriella énekművész és tanítványai.
Helyszín: Széchenyi tér

December 23. péntek 17.00
Andorai Péter & Graceband adventi koncertje
A zenekart Andorai Péter alapította, akikkel Elvis Presley világhírű slágereit dolgozza fel nagy sikerrel a magyar és nemzetközi közönség előtt. Péter szólóban és zenekarral is igen tekintélyes résztvevője az Elvis Presley tiszteletére megrendezett versenyeknek az USA-ban lévő Dallas-tól kezdve más európai fesztiválok helyszíneiig. Az idei karácsonyi koncert egy igazi 50-60 -as évek békebeli amerikai hangulatot idéző műsort kínál, amelyben felcsendülnek Elvis Presley és kortársai örökzöld szerzeményei.
Helyszín: Széchenyi tér

November 25. 10.00 – december 23. 18.00
Adventi vásár
Nyitva tartás: naponta 10.00-20.00
Helyszín: Széchenyi tér

Teljes program letölthető a Városháza honlapjáról.

2016.11.17