Lengyel Alfréd Honismereti Verseny a 2016/2017-es tanévre

Pályázati felhívás

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr város középiskolái és – ebben az évben már – általános iskolái számára is, 2 fős csapatok részvételével. A jelentkezési határidő 2016. december 9. (péntek).

A pályázat témakörei: Győr helytörténetét feldolgozó prezentációk. A szabadon választott témakörön belül egyéni téma bemutatása.

♣   Irodalmi emlékhelyek Győrben
♣   A reformáció és Győr
♣   Világháborúk és Győr
♣   Egyháztörténeti emlékek Győrben
♣   Sportélet és Győr
♣   Egy adott iskola történetének bemutatása
♣   1956 és Győr
♣   Győrhöz kötődő tudósok: Czuczor Gergely, Jedlik Ányos, Rómer Flóris, Esterházy Pál
♣   Híres győri családok, családfakutatás

A felkészülést a középiskolások számára két előadás segíti:
- 2016. december 8. (csütörtök) 11.45: Kovács Kálmán – Győr és a reformáció
- 2016. december 9. (péntek) 12.45: Bana József, Győri Városi Levéltár igazgatója – Győr és 1956

A pályázat formai és terjedelmi követelményei: PowerPoint, Prezi, mely legfeljebb 15 diát tartalmaz. A diákon képeket és szöveget is meg kell jeleníteni. A prezentációk végén a felhasznált forrásokat fel kell tüntetni (pl.: szerző, cím, kiadási hely, kiadó, év; internetes forrás esetén: szerző, cím, webcím, letöltés dátuma)!
Az elkészült pályamunkákat e-mailben vagy digitális formában kell beadni. A verseny 2 fordulós.

Jelentkezési határidő: 2016. december 9. (péntek) – eddig az időpontig várják a jelentkező csapatok (jeligével), az iskola, a felkészítő tanár nevét, a választott téma megjelölését, valamint egy e-mail címet.

A pályamunkák beérkezési határideje: 2017. február 8. (szerda)

A döntő időpontja:
- az általános iskolai csapatoknak 2017. április 4. (kedd)
- a középiskolai csapatoknak 2017. április 5. (szerda)

A döntőben az általános iskolai és a középiskolai kategóriában is a 10-10 legjobb pályázó vehet részt, ahol az eddigiektől eltérően győri művelődéstörténeti sétára/akadályversenyre kerül sor: egy városi séta keretében kell majd feladatokat megoldani. A vetélkedő felkészülési irodalmát a döntőbe bejutó csapatok fogják megkapni.

A jelentkezéseket a következő címre kell küldeni: Magdics Erika, Győri Szolgáltatási SZC Krúdy Gyula Középiskolája, 9024 Győr, Örkény István utca 8-10., vagy magdicserika0@gmail.com.
A verseny további részleteiről szintén Magdics Erikánál lehet érdeklődni e-mailben, vagy a 96/511-285-ös telefonszámon.

Felkészülést segítő tevékenység: a versenyzők számára a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér helyismereti gyűjteménye szakmai támogatást nyújt.

2016.11.15