A XVI. Győri Könyvszalon Rajzpályázatának díjazottjai


A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza rajzpályázatot hirdetett a XVI. Győri Könyvszalonhoz kapcsolódva 4-11 éves gyerekek részére. A pályázati felhívás az „Égigérő paszuly” című meséhez kapcsolódott – az október 31-ig beérkezett rajzok közül a két korcsoport kategóriában 4 óvodás és 8 alsó tagozatos iskolás munkáját díjazták. A díjak átadására november 20-án (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

Immár hagyománynak számít a Győri Könyvszalonhoz kapcsolódó, az olvasás és a könyvek szeretetét reprezentáló rajzpályázat, amely a tavalyi évhez hasonlóan egy meghatározott téma köré „fantáziálva” várta a gyerekek alkotásait. Idén az „Égigérő paszuly” című mese volt a kiindulási alap, amelyhez a pályázati felhívásban a technikai megoldásokat egyáltalán nem szűkítették le, a beadott munkák készülhettek bármilyen rajzi vagy festészeti módszerrel: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

A díjazott pályázók a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza ajándékcsomagjaival gazdagodnak. A felhívás sikerét kitűnően jelzi, hogy az eredeti elképzelésekkel ellentétben az alsó tagozatos iskolások (7-11 éves kor) keze munkája nyomán benyújtott rajzok közül nem négy, hanem nyolc alkotást díjazott a zsűri! Az óvodások kategóriájában (4-7 éves kor) is nagy kihívás elé állították a döntnököket, hogy melyik 4 kisgyerek kerüljön végül a díjazottak közé.

A díjak átadására november 19-én (vasárnap) 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor. A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVI. Győri Könyvszalon teljes ideje folyamán (november 18-19-20.) a Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt (10-19 óra). Gratulálunk a nyerteseknek!


Díjazottak:

Óvodás korosztály:

Koterla-Prokaj Anna (Mézeskalács Óvoda, felkészítő pedagógus: Polgár Edit)
Máté Zsófia (Erzsébet Ligeti Óvoda Szivárvány Tagóvodája, Planéta Lászlóné)
Balics Liza (Győrújbaráti Pitypang Óvoda, Pinczés Imréné)
Kalmár Dóra (Gönyűi Kék Duna Óvoda, Bóka Gyuláné)

Iskolás korosztály:

Nagy Jázmin (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola, felkészítő pedagógus: Pusztai Róbertné)
Kiss Borbála (Móra Ferenc Általános Iskola, Szabóné Kovács Ildikó)
Ulrich Andrea (Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény, Bordásné Németh Réka, Pőczéné Zimán Katalin)
Molnár Vivien (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola, Pusztai Róbertné)
Cseh Annamária (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola, Pusztai Róbertné)
Szabó Zsófia (Ménfőcsanaki Petőfi Általános Iskola, Pusztai Róbertné)
Meggyesi Boglárka (Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Pintérné Gergics Ágnes)
Józsa Ádám (Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Pintérné Gergics Ágnes)

2016.11.14