Filmvetítések a Rómer Házban

Tiszta szívvel és Szamárköhögés

November 17-én (csütörtökön) 16.45 órakor és 18.30 órakor a Rómer Házban (Teleki László utca 21.) ismét mozizhatnak. Ez alkalommal a Szamárköhögés és a Tiszta szívvel című filmeket lehet megtekinteni.

16.45 Szamásköhögés - Színes, magyar filmszatíra, 86 perc, 1987
1956 októberében egy reggel egyetlen gyerek sem ment iskolába. Apa, anya és nagyi Tomival és Annamarival bezárkózik a négy fal közé. Apa elmegy, de visszatér, miután megpofozott valakit. A nagyi is megjön két átlőtt kenyérrel. A két gyerek élete szokatlanul izgalmassá válik: nincs iskola, a felnőttek megzavarodtak.
Rendező: Gárdos Péter
A film megtekintése díjtalan.
További részletek találhatóak az esemény facebook eseményénél.

18.30 Tiszta szívvel - Színes, magyar akció-vígjáték, 101 perc, 2015 (16)
Akció-vígjáték egy kerekesszékes bandáról, ahol két mozgássérült fiatal közeli barátságot köt egy vagány kerekesszékes bérgyilkossal. Így a maffia szolgálatába állnak. Sok vesztenivalójuk nincs a szereplőknek, bár ebben a kalandban semmi nem az, aminek látszik. Nincs határ fantázia és valóság között, miközben hőseink egyik tűzpárbajból vetődnek a másikba, megismerjük a kerekesszékben töltött mindennapok kihívásait. Ezentúl még azt is átélhetjük, hogyan bocsát meg az apjának egy elhagyott fiú.
A film megtekintését a szervezők 16 éven felülieknek ajánlják.
Rendező: Till Attila
Jegyár: teljes árú 900.- Huf, diák/nyugdíjas 700.- Huf.
További részletek találhatóak az esemény facebook eseményénél.

2016.11.07