A helység kalapácsa

Pályázat 7-14 éves diákok számára

A Győri Nemzeti Színház pályázatot hirdet 7-14 éves diákok számára A helység kalapácsa című közelgő színházi bemutató kapcsán. A diákok feladata, hogy saját szavaikkal, de verses formában foglalják össze nagyjából 3-5 oldal terjedelmű, szellemes, köznyelvi vagy modern irodalmi stílusban, szerintük miről szól Petőfi Sándor elbeszélő költeménye. A pályamunkákat november 30-ig várják!

„Csak talpra, de gyorsan, / Ha azt nem akarja, / Hogy vége legyen helységünknek, / Vége örökre! / Kiütött a háboru, és dúl. / A szemérmetes Erzsók / Csapszéke lön a csatatér.” – írta Petőfi Sándor A helység kalapácsában. Ha nagyon figyelsz, érted, ugye? De biztosan nem így mesélnéd ezt el, ha a történet 2014-ben játszódna, mert akár játszódhatna… Senki se mondja, hogy manapság nem fordul elő veszekedés a fiúk között, főleg, ha egy lányról van szó!

A Győri Nemzeti Színház pályázatot hirdet, melyben arra kérünk benneteket, hogy saját szavaitokkal, a hétköznapokban használt mai nyelven foglaljátok össze, szerintetek miről szól Petőfi Sándor A helység kalapácsa című elbeszélő költeménye! A rövid, nagyjából 3-5 oldal terjedelmű, szellemes, köznyelvi vagy modern irodalmi stílusban, lehetőleg verses formában megfogalmazott pályamunkákat a p.nora@gyoriszinhaz.hu e-mail-címen várjuk 2014. november 30-ig.

A pályázatokat Simon Kornél, a darab rendezője, Forgács Péter, a színház igazgatója, valamint Egressy Zoltán drámaíró bírálják el. A legjobb pályamű, esetleg pályaművek bekerülnek a 2015-ös bemutatójú színházi előadás szövegkönyvébe, így a nyertes szöveget színházi feldolgozásban hallhatja vissza majd az ifjú szerző. A győztes diák osztálya meghívót kap a produkció bemutató előadására. A pályázók sokféle színházi nyereményre, különdíjakra is számíthatnak.

További információ a pályázattal kapcsolatban a színház honlapján található.

2014.11.05