Egressy Zoltán: Június

Ősbemutató a Győri Nemzeti Színházban

November 15-én, szombaton 19 órakor ősbemutatóra kerül sor a Győri Nemzeti Színházban. Egressy Zoltán Június című színdarabját Forgács Péter igazgató állította színpadra. A nagyszínpadi premierre 2500,- és 3200,- Forint közötti áron kaphatók.

Egressy Zoltán drámája Szép Ernőnek dedikálva 2007 júniusában jelent meg a Jelenkor című folyóirat mellékleteként, mindezidáig Magyarországon egyetlen színház sem játszotta. A szövegben most apróbb változásokat kért Forgács Péter, megjelent például egy líraiságában különleges figura, akit Bede-Fazekas Csaba formál majd meg a történetben.

A Június meglepő terekre vezeti majd a nézőt, a kiindulási helyszín egy hangszerbolt eladótere, de kalandozhatunk biopiacon és tornateremben is. A díszletterveket Bátonyi György készítette, a képi világot a Plankton Média csoport videobejátszásai teszik teljessé.

A mese most is – mint Egressy sok történetében – férfi és nő bonyolult kapcsolatrendszerére épül, a darabban minden szereplő a szerelmet keresi, ennek különböző aspektusait hajszolja, legyen az a testi vagy éppen a spirituális beteljesülés vágya. Megjelenik Bittner, de Egressynél nem először, az emblematikus alak csak az említések szintjén – ezúttal rossz sebészorvosként – idéződik meg. A szél motívum is több más Egressy műhöz fűzi a Júniust, izgalmas az áthallás a legutóbb megjelent két kötettel, a címében is utaló Majd kiszellőztetsz és a legújabb Százezer eperfa című regénnyel.

További jegyinformáció a darabról itt található.

2014.11.07