A XVI. Győri Könyvszalon Rajzpályázata

Felhívás

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza rajzpályázatot hirdet a XVI. Győri Könyvszalonhoz kapcsolódva az olvasni és rajzolni szerető gyermekek részére. A pályázati felhívás az „Égigérő paszuly” című meséhez kapcsolódik, amelynek illusztrálására várják az alkotásokat.

A gyerekmunkák készülhetnek bármilyen rajzi vagy festészeti technikával: színes és grafit ceruzával, filctollal, krétával, temperával, vízfestékkel, kollázs, montázs vagy vegyes technikával.

Ajánlott méret (paszpartuval együtt):
A4 (21×30 cm), A3 (30×42 cm) – a megadott méreteknél kisebb vagy nagyobb alkotásokat nem tudják elfogadni. Az elkészített rajzokat BEPASZPARTURÁZVA kell leadni. A pályázatra csak egyéni alkotások adhatók be, csoportmunkákat nem áll módjukban a szervezőknek elfogadni és díjazni.

A pályázat beadási határideje és helye: 2016. október 31. péntek 16 óra – Generációk Háza. A rajzokat postán vagy személyesen kell eljuttatni a Generációk Háza 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 23. címre. További információ telefonon kérhető a következő számon: 96/518-032.

A rajzok elő és hátoldalán jól olvashatóan, nagy betűkkel írva a következő adatokat kell megadni:
- az előoldalon: a pályázó teljes neve
- a hátoldalon: a pályázó teljes neve, életkora és pontos címe; az óvoda vagy iskola neve és a felkészítő pedagógus neve; egy telefonszám, ahol díjazás esetén a szülőket telefonon értesíteni tudják.

A zsűri a rajzokat két életkori kategóriában értékeli:
1. kategória: óvodások, 4 éves kortól 7 éves korig
2. kategória: alsó tagozatos iskolások, 7 éves kortól 11 éves korig
A megadottnál fiatalabb vagy idősebb gyerekek rajzait és a csoportosan készített munkákat a szervezőknek nem áll módjukban értékelni és díjazni.

Díjazás: mindkét kategóriából 4 fő kap ajándékot, a kiemelt 4 legjobb munka között a továbbiakban minőségi különbséget vagy sorrendet nem állapít meg a zsűri.

A díjak a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér és a Generációk Háza ajándékcsomagjai lesznek. A díjazott rajzokat kiállításon mutatják be a XVI. Győri Könyvszalon ideje alatt a Győri Nemzeti Színházban, a Mesekuckóban, a rendezvény nyitvatartási ideje alatt.

A beküldött rajzokat a Generációk Háza információjában adják vissza a 2016. november 21-től december 16-ig terjedő időszakban, az intézmény nyitvatartási idejében! A rajzok további őrzésére nincs lehetőség!

Díjátadás: 2016. november 19. vasárnap 11 órakor a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, Méhes Csaba és a BRASS IN THE FIVE: A rézerdő lakói című előadása előtt.

2016.09.28