15. Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál


November 11. és 16. között rendezik meg a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban (Liszt F. u. 1.), valamint a Soproni Petőfi Színházban (Petőfi tér 1.) Közép-Európa legnagyobb pódiumművészeti seregszemléjét, a 15. Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivált. A rendezvényen nagyszabású emlékeznek a magyarországi holokausztra és a 25 éve elhunyt Ratkó József költőre.

A költészet jegyében színházi előadások, koncertek, versmondás, filmpremierek, kiállítások, közönségtalálkozók, szerzői estek, versfilmes vetítések, előadóestek és performanszok teszik színessé az idei VersFesztivált. Ennek keretében két hangoskönyv premierét, köztük a Nemzeti Színház Bíbor Parázson című produkciójának olvasószínházi ősbemutatóját is megtartják, de kifejezetten a Kaleidoszkópra készül és csak Sopronban lesz látható Ratkó József Segítsd a királyt! című drámájának bemutatója az Első Magyar Versszínház tolmácsolásában, valamint a Csöndes őszi eső című est Gerendás Péter előadásában.

Az idei jubileumi rendezvény főprogramját mintegy negyven produkció és művészeti esemény alkotja. A fesztivál fő helyszíne a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ, de több programnak ad helyet a Soproni Petőfi Színház, a városi könyvtár, a GYIK rendezvényközpont és az Egyetemi Ifjúsági Ház.

A 15. Kaleidoszkóp Nemzetközi VersFesztivál részletes programja és minden egyéb információ megtalálható a rendezvény hivatalos honlapján.

2014.11.04