Az olvasás éjszakája

A budapesti Ex Libris Könyvtári Alapítványnál

Szeptember 8-án (csütörtökön) 18.00 és 23.00 óra között tartják Az olvasás éjszakáját Budapesten az Ex Libris Könyvtári Alapítványnál (Bajza u. 18.) az olvasás világnapja alkalmából. A szervező szeretne minden alkalmat megragadni arra, hogy az emberek lehetőséget kapjanak irodalomszeretetük (vagy irodalmi vénájuk) kifejezésére, hogy egymásra találjanak hasonló érdeklődésű társaikkal, és együttműködve, kötetlenül és szórakozva töltsenek el egy kellemes és emlékezetes estét. 

Részletes program:

18:00 - kapunyitás

Eskütétel: hozd magaddal (az egyik) kedvenc könyvedet!

18:30: Lackfi János író–olvasó találkozó keretében bemutatkozik, válaszol a kérdésekre

Szépségverseny: ha úgy érzed, szeretsz írni, most megmutathatod magad, és elhozhatod egy általad írt művedet, amelyet szívesen bemutatnál nekünk (zsűrivel)

Hogyan hangzunk? 10-12 pár részvételével egy meglepetés vers felolvasását kell bemutatni. A párok a helyszínen alakulnak ki a spontán együttműködés és a móka kedvéért (zsűrivel)

Mindezekkel párhuzamosan lehetőség van az előbbi (meglepetés) versről illusztráció készítésére, vagy (akár az általunk elhozott) könyvajánló írására; beleegyezéseddel az illusztrációk a könyvtár tárlójába, a könyvajánlók a könyvtár honlapjára kerülhetnek fel (zsűrivel)

Fejezd be a verset!
Tombola

A programokban való aktív részvétel választható, a célunk, hogy mindenki jól érezze magát!

20:30: Zsille Gábor író-olvasó találkozót tart egy kötetlen beszélgetéssel

Végezetül pedig koccintunk az olvasás és az együtt töltött este tiszteletére.

2016.08.31