Nyár van!

A Neoton Família nyitja meg a fesztivált

A Négy Évszak Fesztivál nyári programjait bemutató sajtótájékoztató remek helyen, a városi nagyrendezvények hagyományos színterén, a Széchenyi téren zajlott.

Fekete Dávid alpolgármester bevezetőjében elmondta, hogy a városban a rendezvények dömpingjének, legintenzívebb pezsgésének időszaka a nyár. A város vezetése egyidejűleg szeretné kiszolgálni mind a város lakosságát, mind az ide érkező, és mind több vendégéjszakát itt töltő turistákat.

Megtudtuk, hogy az idei Nyári Fesztivált nagyszabású koncert vezeti fel, amelynek időpontja június 14. (szombat), helyszíne pedig a Városháza előtti tér. Az est első fellépője 20.30-kor a győri diáklány, Dallos-Nyers Boglárka, az Eurovíziós Dalfesztivál válogatójának döntőse lesz. Bogi produkcióját követően a Neoton Família lép színpadra: koncertjük egészen különlegesnek ígérkezik, ugyanis nem egyedül, hanem a Győri Filharmonikus Zenekarral lépnek fel. Az együttes tagjai elmondták, szereplésüket több havi munka előzi meg. Pályafutásuk anyagából 23 dalt válogattak ki, melyeket felújítottak, újrahangszereltek, alkalmassá tettek nagyzenekari előadásra. A muzsikához különleges látványvilágot komponáltak; a klipek a zenekar mögötti óriási kivetítőn lesznek majd láthatók. Az est fénypontja – a szó szoros értelmében – a koncert utáni impozáns tűzijáték lesz.

Ahogy a rakéták követik egymást ezen az estén, úgy követik egymást a rendezvények a nyár során. Csak ízelítőképpen: Kismegyei Lovas és Hadijáték, Ünnepi Könyvhét, Táncfesztivál, Szent László Napok, Győrkőc Fesztivál és Győrkőc Olimpia, Ír-Magyar Napok, Fröccsnapok, Barokk esküvő.

A bőség zavarát érezhetik, ha tervezgetni próbálnak. Igyekszünk hát rendszeresen friss információkkal szolgálni a nyári rendezvényekkel kapcsolatosan. Figyeljék Korzó rovatunkat, ahol programajánlóinkat olvashatják!

Szilvási Krisztián
Fotó: Vas Balázs

2014.06.05