Kétlábúak, négylábúak, sőt...

Sajdik Ferenc kiállítása

Augusztus 18-án (csütörtökön) 17 órakor Sajdik Ferenc grafikusművész, karikaturista munkáiból nyílik kiállítás a Flesch Központban (Mosonmagyaróvár, Erkel u. 14.).

A tárlatot Szénási Ferenc karikaturista-grafikus nyitja meg, az eseményen köszöntőt mond Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Közreműködik a Theatrum Ad Flexum.
A sajátos stílusjegyeket magukon hordozó alkotások visszaidézik gyerekkorunkat. A nagy ho-ho-ho horgász és PomPom kalandjai ismét megelevenednek a Kossuth-díjas magyar grafikus alkotásai által. Sajdik Ferenc 1965-től harminc éven keresztül ontotta szellemes rajzait a Ludas Matyiban, az ország legismertebb szatirikus hetilapjában. Karikatúrái megjelentek számos magazinban és napilapban, közel 1000 könyvet illusztrált. Híres és máig igen népszerű rajzfilmsorozatai: A nagy ho-ho- horgász és a Pom-Pom kalandjai. Szeretetreméltó figuráival, sajátos stílusjegyeivel teremtett sajdikos világ rabul ejti a szemlélőt.

A kiállítás szeptember 18-ig látogatható nyitva tartási időben. Augusztusban hétfőtől péntekig 14-18 óráig, szombaton 15-17 óráig, szeptember 5-től hétfőtől péntekig 10-12-ig, és 14-18 óráig, szombaton 16-18 óráig.

2016.08.08