Helyi párt adnak össze a győri barokk esküvőn

2016. augusztus 12-14.

Győri pár fogad örök hűséget egymásnak a 24. alkalommal megrendezendő Barokk Esküvőn, augusztus 13-án Győr belvárosában - jelentette be a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

Serfőzőné Tóth Andrea igazgató elmondta, hogy hat pár jelentkezett az esküvőre, közülük választották ki Kiss Zsuzsa Juditot és Kőhalmi Andrást. A menyasszony óvónőként, a vőlegény vállalkozóként dolgozik a megyeszékhelyen, s többször látták már a ceremóniát. A háromnapos programot részletezve hozzátette: pénteken este a hagyományos szerenáddal veszi kezdetét a rendezvény, amelyet a Magyar Állami Operaház énekesei adnak a menyasszonynak a Zichy-palotában. Ezt követően Rákász Gergely koncertorgonista lép fel a Széchenyi téren. Szombaton a belvárosi utcákban kézművesek, pantomimművészek és táncosok elevenítik meg a barokk kort, valamint gyermekprogramok és barokk tematikájú városnézések is lesznek egész nap. Az Esterházy-palota erkélyén többször lesz toronyzene, a Baross úton és a Széchenyi téren pedig barokk táncokat mutatnak majd be.

A barokk felvonulás este hét órakor kezdődik, amelyen a menyasszonyt és a vőlegényt mintegy kétszáz jelmezes kíséri a Városház tértől a Dunakapu térig, ahol a 17. századi főúri szokások szerint adják össze őket. Az esküvő után a Musica Historica Együttes közreműködésével táncos mulatságot rendeznek. Vasárnap korabeli játszótér és kézműves játszóház várja a legkisebbeket, de egész nap táncos és zenés bemutatókat is tartanak a belvárosban. A program ezúttal is kiegészül a Győri Reneszánsz és Barokk Hét programjaival, amely augusztus 13-ig minden nap más-más helyszínen kínál koncerteket.

Somogyi Tivadar alpolgármester a sajtótájékoztatóan arról beszélt, hogy a program azért is sikeres, mert a városnak azt a történelmi korát idézi meg, amikor a mai belváros utcaszerkezete és építészete kialakult. Hozzátette: hogy a kormány családpolitikájának köszönhetően egyértelműen növekszik a házasságkötések száma.

Programok és bővebb információ: http://mufegyor.hu/hu/esemenyek/barokk-eskuvo-3

Forrás: MTI

2016.07.23