Így látom a világot 2016

A Győri Fotóklub Egyesület pályázata

A Győri Fotóklub Egyesület pályázatot hirdet Így látom a világot címmel. A pályázat nyitott minden amatőr és profi fotós részére, nevezni három kategóriában lehet: Színes, Monokróm, Győr. Beküldési határidő szeptember 11., a zsűri által kiválasztott képek kiállításon is megtekinthetők lesznek.

A pályázás feltételei:

Pályázati kategóriánként egy szerzőtől legfeljebb 4 fotó küldhető be. Sorozat, képpár nem adható be, korábbi pályázatunkon elfogadott kép nem adható be. A képeket JPG formátumban kell eljuttatni a palyazatgyorifotoklub@gmail.com címre: sRGB színmódban, a képek hosszabbik oldala 1500 pixel, a fájlok maximális mérete 2 Mbyte lehet. (A pályázónak rendelkeznie kell a képek 3000 pixel nagyságú változatával is, mert díjazás esetén ebben a méretben kéri be a rendezőség.) A képek és a nevezési lap együttes fájlmérete nem haladhatja meg a 15 Mbyte-ot. A kiállításra beválogatott képeket a rendező klub nagyíttatja le 30×20 cm-es méretben. A képek fájlneve ékezet nélkül: KategóriaSorszám_Vezetéknév_Keresztnév_Kép_címe.jpg (pl. A1_Hajas_Peter_Reggel_a_tavon.jpg, B3_Nagy_Janos_Oregkor.jpg, stb.). A beérkezett és pályázati kiírásnak megfelelő képek szerzőinek listáját a rendező klub feltünteti a honlapján.

A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a képek személyiségi jogi engedélyeivel. Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik, és köteles a GYFE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem fizeti vissza a Győri Fotóklub Egyesület a pályázónak. A rendezőség az elfogadott képeket a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével, a kiállítás anyaga később elérhető lesz az egyesület weboldalán, és a pályázatról készülő DVD katalógusban. A „C” kategória lenagyított anyagát az egyesület ingyenesen felajánlhatja győri közintézményeknek a kiállítást követően. A fotók ettől eltérő célokra való felhasználására a GYFE csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni. A pályázati képek mellé nevezési lapot kell mellékelni, amely a fotóklub honlapjáról letölthető.

Zsűritagok:
- Kerekes M. István, a FIAP platinadiplomás fotóművésze
- Dékán István, a FOTÓVILÁG weblap tulajdonosa, a Digitális Fotómagazin alapítója
- Horváth Imre, a MAFOSZ és a FIAP bronzdiplomás fotóművésze, a MAFOSZ elnöke

Nevezési díj:
- A fotópályázat támogatási díja pályázónként, mindhárom kategóriára vonatkozóan: 4000 Ft.
- Két kategóriában történő indulás esetén: 3000 Ft.
- Egy kategóriában történő indulás esetén: 2000 Ft.
- A Győri Fotóklub Egyesület tagjai 50% kedvezményben részesülnek.

A nevezési díj a Raiffeisen Bank Zrt. 12096712-01302282-00100003 számlaszámra utalandó. (Az utalás megjegyzés rovatában feltüntetendő a Szerző neve, valamint a „Támogatás 2016” megjegyzés.)

Díjazás

Színes kategória
I. helyezett: MAFOSZ-plakett, Oklevél
II.-III. helyezett: Győri Fotóklub Plakett, Oklevél
Monokróm kategória
I. helyezett: MAFOSZ-plakett, Oklevél
II.-III. helyezett: Győri Fotóklub Plakett, Oklevél
Győr kategória
I. helyezett: MAFOSZ-plakett, Oklevél
II.-III. helyezett: Győri Fotóklub Plakett, Oklevél

A kiállítandó képek száma a díjazottakkal együtt 70 db – ebből 35 db. kép falra kerül, míg további 35 db. albumban kerül kiállításra. Az elfogadás listában ez külön megjelölésre kerül. Az elfogadott képek szerzői is kapnak oklevelet.

Pályázati Naptár:
- Beküldési határidő: 2016. szeptember 11.
- Zsűrizés határideje: 2016. szeptember 25.
- Értesítés az eredményről: 2016. október 3.
- Elfogadott képek nagy méretben küldése: 2016. október 15.
- Kiállításmegnyitó és díjátadás: Információ később

A pályázati kiírás PDF-formátumban itt érhető el.

2016.07.07