1663

Harminchárom frissdiplomás győri zeneművészt avattak


A Széchenyi István Egyetem harminchárom zenész frissdiplomása az előadóművész és zenetanár alapképzésben, a mesterszakokon végzett. A jelölteket a legkiválóbb hangszeres és zeneelméletes művésztanárok, rendszeresen koncertező előadóművészek tanították, és készítették fel pályájukra.

Tanulmányaik meghatározó része volt a rendszeres hangszeres gyakorlás, a díjakkal jelzett sikeres részvétel a helyi, az országos és a nemzetközi versenyeken, a szakmai színtéren való folyamatos megmérettetés. Az egyetemi évek alatt a szakmai munka alaposságát és a csapatmunka értékeit a mesterek mellett az Universitas-Győr Alapítvány, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat is motiválta, értékelte. A széchenyis zeneművész-jelöltek munkáját a nemzetközi szintéren is jegyzett, közel két évtizede alapított Győri Egyetemi Zenekar és a Győr Symphonic Band teljesíti ki.

„A győri egyetem legkisebb, zenei intézetének egyik nagy előnye a személyesebb együttműködés, a közvetlenség, s ez lehetőséget ad az elmélyültebb mester-tanítvány közös munka kiteljesítésére. A tanítvány évekig részese a tekintélyes zeneművész, zenepedagógus életének, és közben megpróbálhat mindent ellesni a mesterétől.

...Örülünk tanítványaink sikereinek, különösen akkor, amikor úgy érezzük, ebben a sikerben mi is ott vagyunk, hasznos tanácsaink igazolódnak vissza a közönség tapsaiban. Ez az együttműködés akkor sikeres, ha a tanítvány szorgalmas, a tanárnak pedig szakmai és emberi hitele van.” – ezen értékelő, útravaló szavakkal köszöntötte dr. Ruppert István egyetemi tanár, a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet igazgatója a frissdiplomás győri zeneművész- és zenetanár jelölteket.

Három zeneművész – Jáger Zsanett, Kecskés Tamás és Koszorús Imola Dalma – eminens tanulmányi munkájáért kiváló minősítésű diplomát vehetett át. A győri Jáger Zsanett zongoraművész mesterszakon végzett, mestere a japán származású dr. Choi Insu egyetemi docens, világszerte koncertező zeneművész, zenepedagógus volt. A győri frissdiplomás hölgy a fővárosi Bartók Béla Konzervatóriumból jött a Széchenyi István Egyetemre. A győri Kecskés Tamás ütőhangszeres mesterszakon végzett, tanára Papp Balázs művésztanár volt, aki a Győri Ütőegyüttes vezetője, elismert koncertművész. Tamás egykor a helyi Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségizett, s Papp Balázs zeneművészt ott ismerte meg. A Széchenyivel párhuzamosan Bécsben is tanul, ott jövőre diplomázik. A szintén győri Koszorus Imola Dalma zongoraművész mesterszakon végzett, s diplomáját a budapesti Bartók Béla Konzervatóriumban alapozta meg. Győri mestere dr. Choi Insu egyetemi docens, zongoraművész volt. A végzettek már a tanulmányok során tájékozódtak a zenei munkahelyek világában, s többségüknek már most megfelelő zeneiskolai, zeneművészeti szakterületi munkahelye van.

Winkler Csaba
Fotó: Csendes Richárd

2016.06.20