Fehér László képei a Festőteremben

A Kossuth-díjas festőművész kiállítása Sopronban

A Telekom VOLT Fesztivál nemcsak a zenéről szól, társul hozzá képzőművészet és rengeteg izgalmas belvárosi program is. Ezek közé tartozik Fehér László Kossuth-díjas festőművész kiállítása, melyet június 16-án Dr. Bordács Andrea főiskolai docens nyitott meg a soproni Festőteremben (Petőfi tér 8.).

Fehér László Magyarország egyik legjobban jegyzett kortárs festőművésze. Nagy öröm, hogy 2002 után ismét a soproni Festőteremben láthatók alkotásai. A mostani kiállítás a VOLT fesztivállal való együttműködésnek köszönhetően jöhetett létre, ezen túlmenően a fesztivál ideje alatt a délutáni órákban további színes programokkal szeretnénk a belvárosba csalogatni a fesztiválozókat” – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese.

A megnyitón részt vett Lobenwein Norbert, a VOLT fesztivál igazgatója is, aki hangsúlyozta: a VOLT fesztivál nemcsak világsztárokról, hanem Sopronról is szól, ezért tartják fontosnak a történelmi belváros bevonását.

Fehér László kiállítása VOLT-os karszalaggal díjmentesen tekinthető meg, a képek július 10-ig maradnak a Festőteremben. Szintén jár a kedvezmény a fesztiválozóknak a Soproni Fotóművészeti Kör 15 éves jubileumi kiállítására, mely június 19. és július 10. között látogatható a Liszt központ Munkácsy-termében. Mindezek mellett változatos szabadtéri programok lesznek a Fő téren, a Deák téren és a Liszt központ előtt, Rejtett udvarok, rejtett kincsek címmel pedig a STOKI Bútormanufaktúra bemutatóterme, a Soproni Múzeum kertje, a Rejpál-ház és a Felhőtáncoló Kreatív Műhely kínál díjmentes programokat.

Részletek a www.prokultura.hu oldalon.

Pro Kultúra Sopron

2016.06.18