Pillanatkép

15 éves a Soproni Fotóművészeti Kör

Június 18-án (szombaton) 17.00 órakor a Liszt Központ Munkácsy-termében (Sopron, Liszt Ferenc utca 1.) Pillanatkép címmel az idén 15 éves Soproni Fotóművészeti Körnek nyílik kiállítása. A jubileumi tárlatot Sass László, a Kulturális és Oktatási Bizottság elnöke nyitja meg.

A Pillanatkép című tárlaton a kör valamennyi tagjától, összesen 16 fotóstól láthat képeket a közönség. A kiállításra kerülő fotográfiák többszintű válogatáson estek át, végül közel 80 darab kerül fel a falakra.
A kiállítás a sokszínű soproni fotográfiát tudja megmutatni, a Soproni Fotóművészeti Kör szűrőjén keresztül. A közös nevező ebben a sokszínű társaságban az, hogy igyekszünk a fotográfia egy olyan vonulatát megmutatni, ahol nem elsősorban a közönségsiker a fő szempont. A képekben elsősorban a fotográfus gondolatait keressük, nem csak a látványt, az sem biztos, hogy elsősorban a technikai tökély jelenti a kép értékét, hanem az a valami, amit belülről sugároz. - mondta el a kiállítás kapcsán Ujvári Gábor, aki hat éve vezeti a Soproni Fotóművészeti Kört.
A tárlaton azok az óriás méretű „szelfik”is szerepelnek majd, melyekből tavaly nyáron a Rondella falán nyílt kiállítása az alkotóknak. A sajátos látásmódú szelfikkel az önfényképezés egyre divatosabb műfajára reagáltak a fotósok, de egyéni megoldásokkal, és továbbgondolva készítették el képeiket.
A képek július 10-ig láthatók.
A kiállításról további információ a rendezvény honlapján található.  

2016.06.17