2009

Természetfotó tábor fiataloknak a Bakonyban

Felhívás

A győri székhelyű, 1987-ben alapított Reflex Környezetvédő Egyesület immár 10. alkalommal szervezi meg Rómer Flóris nyomában a Bakonyban elnevezéssel természetfotós táborát a pápateszéri oktatóközpontjában. A jubileumi tábor időpontja 2016. július 31. – augusztus 6.

A kellemes nyári kikapcsolódásra elsősorban olyan, 13-23 év közötti fiatalokat várnak, akik rendelkeznek alapvető számítógépes és valamilyen szintű fényképezőgép használati ismerettel, de a napjainkban mindenkit elöntő képáradatban nincs meghatározó előképzettségük a vizuális kultúra területén a „jó” kép kiválasztására. A tábor célja e képesség fejlesztése, az eszközhasználat tudatos szintre emelése, a fényképezőgép funkcióinak ismerete.

A természetfotós tábor 7 napja alatt megtanítják a résztvevőket a tudatos képkészítés alapjaira, miközben megismertetik a részvevőket a természetfotózás írott és íratlan szabályaival, a környezettudatos, a világ dolgaira odafigyelő fotográfus képével. A tábor ideje alatt a résztvevők megismerkednek az 1800-as évek kiemelkedő tudósának, Rómer Flórisnak a munkásságával is, aki a Bakony első „tudományos” leírását készítette, és könyve 1860-ban jelent meg. Nyomában barangolják majd be a Bakony legszebb tájait fényképezőgéppel.

Az egy hét alatt készült képekből kiállítás is nyílik a tábor zárónapján Pápateszéren.

A fotótábor szakmai vezetője Szabó Béla fotográfus, fotóművész, szakoktató (https://vimeo.com/szabobela), a Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja, a Széchenyi Egyetem Apáczai Karának előadója, A Bakony – Dr. Rómer Flóris nyomában (Vallomások képekben, fényképezőgéppel) című könyv szerzője.

A mikroszkópos fényképezés világába a résztvevőket dr. Halbritter András biológus, a Széchenyi Egyetem Apáczai Karának oktatási dékán-helyettese vezeti be.

A fotótábor részvételi díja teljes ellátással 32.000 Ft, a maximális létszám 18 fő lehet.

További információ és jelentkezés: Nagy Péter programvezető, Reflex Környezetvédő Egyesület. E-mail: npluszp@gmail.com, telefon: 06 30 289 9940.

 

2016.06.17