1520

Tartalmas évad Kőszegen


Ken Ludwig Botrány az operában című komédiájával kezdi meg június 15-én nyári nagyszínpadi előadásainak sorát a Kőszegi Várszínház” – jelentette be Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója. A Fogi Színház társulata által színpadra állított darabot Mikó István rendezi, a főbb szerepekben Beleznay Endre és Csengeri Attila látható.

Pócza Zoltán ismertetése szerint június 26-án Martin McDonagh Vaknyugat című darabját tekintheti meg a közönség a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös előadásában, Gothár Péter rendezésében, Alföldi Róbert főszereplésével, június 28-án pedig Péterfy-Novák Éva Egyasszony című, megrázó erejű és őszinteségű egyszemélyes darabját adja elő Tenki Réka a Jurisics vár lovagtermében. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre, a darabot Paczolay Béla rendezte.

A Kőszegi Várszínház és a HOPPart Társulat közösen mutatja be július 2-án a Jurisics vár toronyudvarában Spiró György Árpádház című művét, Keszég László rendezésében. A direktor kiemelte: „a Kőszegi Várszínház idei saját bemutatója Carlo Goldoni Terecske című vígjátéka lesz, amelyet először július 7-én, azt követően pedig további hét este tekinthet meg a közönség”. A főbb szerepekben Bajomi Nagy Györgyöt, Sodró Elizát, Takács Katit és Szilágyi Csengét láthatják a nézők, a darabot Kelemen Kristóf állítja színpadra. Szólt arról is, hogy július 11-én A Frici címmel Hollósi Frigyesre emlékeznek színésztársai versekkel, táncokkal, zenével. Hollósi Frigyes 17 évig volt a Kőszegi Várszínház meghatározó művésze.

Hindi Brooks Romance.com című játékát július 20-án láthatja a várszínház közönsége a Rózsavölgyi Szalon előadásában, a főbb szerepekben Jordán Tamással és Molnár Piroskával, Dicső Dániel rendezésében. Rideg Sándor-Tímár Péter Indul a bakterház című vígjátékát július 23-án mutatják be a Roxinház előadásában, július 25-én pedig a Vitéz Palkó és Tündér Ilona című mesejáték kínál családi programot a Magyar Népmese Színház előadásában.

Az Orlai Prordukció előadásában július 27-én láthatják a nézők Dale Wassermann Száll a kakukk fészkére című darabját, július 29-én a Fogi Színház játékában kerül színpadra Feydeau A balfék, avagy a hülyéje című bohózata, július 31-én pedig a Nézőművészeti Kft.-Szkéné előadásában Cervantes Don Quijote című műve, Parti Nagy Lajos átiratában, Mucsi Zoltánnal a címszerepben, Rába Roland rendezésében. Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét augusztus 2-án mutatják be, augusztus 4-én pedig a Kokoschka babája című táncjátékot láthatja majd a közönség.

Fotó: koszegivarszinhaz.hu
Forrás: kultura.hu

2016.06.15